O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Beograđani ni RSD više, u nekim delovima i manje
21. Decembar 2017. godine
Nijedan građanin Beograda neće platiti ni dinar više za porez na imovinu u 2018. nego što je plaćen ove godine.
To je izjavio gradski menadžer Goran Vesić i naveo da će u nekim delovima grada porez možda biti i niži.

"Održali smo obećanje koje smo dali, a to je da nijedan građanin Beograda neće plaćati ni dinar više za porez na imovinu nego što je plaćen 2017. godine, bez obzira na promene u vrednosti kvadrata. Uspeli smo da nađemo način da porez ostane isti tako da svi građani Beograda mogu da znaju da neće platiti ni dinar veći porez nego što je plaćen 2017. godine", rekao je Vesić Tanjugu.

Navodeći da je bilo raznih spekulacija, lažnih izjava i vesti o tome kako će porez biti povećan, gradski menadžer je ponovio da će porez biti identičan, te da će čak u nekim delovima grada porez možda biti i niži.

"U tom smislu, održali smo obećanje koje smo dali građanima. Grad Beograd od poreza na imovinu prihoduje nešto više od 14 milijardi dinara, a od poreza na dohodak građana negde oko 35 milijardi dinara. Na taj način građani učestvuju u punjenju budžeta i veoma je važno da znaju da smo upravo zbog toga pokrenuli čitav niz akcija o tome kako da zajedno trošimo budžet", naglasio je Vesić.

U vezi sa tim, on je podsetio na nedavno pokrenutu akciju "Da se radi i gradi po tvom", u okviru koje građani predlažu projekte koji će se realizovati.

"Važno je da konsultujemo građane i usvojimo njihove inicijative, jer oni od svog novca pune gradski budžet i red je da se zajedno sa nama pitaju kako ćemo trošiti te pare", rekao je Vesić.

Navodeći da je budžet razvojni, on je naglasio da su obezbeđene pare za sve važne projekte.

"Nastavićemo da sprovodimo projekte uređenja grada, rešavanja velikih infrastrukturnih problema, ali ono što je najvaznije - deficit je u okvirima zakona. Uspeli smo da sprečimo tu spiralu u kojoj je Grad Beograd pre samo četiri godine bio pred bankrotom. Sada su finansije stabilne i Grad sa ovim budžetom može potpuno normalno da nastavi da se razvija", zaključio je Vesić.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti