O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šef Vansi grupe: Šta planiramo s "Nikolom Teslom"
08. Januar 2018. godine
Aerodrom Nikola Tesla Beograd će služiti kao sedište kompanije u regiji u kojoj Vansi do sada nije poslovala, kaže Nikolas Notebaert, predsednik Vansi grupe.
“Ovaj uspeh označava novu fazu ekspanzije Vensi aerodroma van Francuske. Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd će služiti kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj Vansi aerodromi do sada nisu poslovali“, rekao je u prvom obraćanju javnosti Notebaert koji je i glavni izvršni direktor Vansi koncecija.

“Vinci Airports” su dali najbolju ponudu za koncesiju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Republika Srbija i ANT (Aerodrom Nikola Tesla) izabrali su “Vinci Airports” (četvrti najveći aerodromski operater u svetu) kao najpovoljnijeg ponuđača za koncesiju beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”.

Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze. Nakon finansijskog zatvaranja na kraju ove godine, očekuje se da ugovor bude potpisan u prvom kvartalu 2018. godine, kada će “Vinci Airports” onda i preuzeti aktivnosti.

"Kao koncesionar, “Vinci Airports” će imati za cilj poboljšanje uslova rada aerodroma kako bi se omogućilo Air Serbia-ji da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije. “Vinci Airports” će graditi svoja partnerstva sa preko 200 avio kompanija, kako bi se dodatno povećao saobraćaj i povezivanost aerodroma, u skladu sa jakim potencijalom ekonomskog rasta Srbije", piše u saopštenju.

Dalje se navodi, da će “Vinci Airports” takođe iskoristiti značajna iskustva u domenu upravljanja aerodromom kao i razvojnu stručnost koju su stekli u Francuskoj i inostranstvu kako bi poboljšali ukupno korisničko iskustvo na aerodromu, naročito time što će reorganizovati i optimizovati putničke tokove i proširiti maloprodajna područja.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti