O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"BG prešao začaranu brojku, otvaraju se 2 hotela"
15. Januar 2018. godine
Beograd nema dovoljno hotela, ali ni drugih smeštajnih kapaciteta u odnosu na broj turista koji ga posećuju.
To je ocenio direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i najavio da će ove godine biti otvoreni novi hoteli.

"U prvoj polovini ove godine trebalo bi da budi otvoreni Hilton na Slaviji i Mona Plaza Hotel na Dorćolu, čija je izgradnja započela krajem prošle godine", najavljuje Popović.

Kaže da ne može da proceni koliko je novih hotela potrebno glavnom gradu, jer "Beograd brže raste kao turistička destinacija nego što se otvaraju novi smeštajni kapaciteti", ali ocenjuje da 94 hotela. koliko ih sada ima, nisu dovoljna, kao da nedostaju i drugi smeštajni kapaciteta.

"To se najbolje vidi u periodu od polovine decembra do polovine januara kada je gotovo sve popunjeno", kaže Popović, a oslanjajući se na podatke iz novembra prošle godine navodi da je Beograd prešao "začaranu brojku" od dva miliona noćenja, što je u odnosu na prošlu godinu rast od 20 odsto.

Popović napominje da preciznih podataka o broju gostiju tokom novogodišnjih praznika još nema, jer statistika nije gotova, ali navodi da su procene Turističke organizacije da je manifestaciju "Beogradska zima", koja je počela 1. decembra, posetilo između 100.000 i 130.000 gostiju.

Upitan ko je od turizma u ovom periodu najviše profitirao, ocenjuje da je pored ljudi iz sektora turizma i ugostiteljstva koji direktno zarađuju, najviše profitirao Beograd, navodeći da je prihod koji se očekuje za ovaj broj gostiju između 24 i 30 miliona evra.

Da turizam postaje jedna od najvažnijih privrednih grana u prestonici, prema njegovim rečima, pokazuje i podatak da će Grad za 2017. godinu imati prihod od turizma između 750 i 800 miliona evra.

Dodaje i da je Beograd grad "manifestacionog turizma", te da su upravo manifestacije proteklih godina privukle veliki broj turista, što je učinila i "Beogradska zima" koja je u glavni grad dovela značajan broj gostiju iz zemlje i pre svega iz inostranstva, te doprinela da se o Beogradu Beogradu piše, govori i da je svako iz Beograda poneo lepe utiske koje će preneti dalje", zaključio je Popović.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti