O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sređuje se centralni trg - još jedna fontana i ploče
19. Februar 2018. godine
Nišlije čekaju uređenje centralnog gradskog trga - proširenje pešačke zone, još jedna fontana, ploče na Tvrđavskom mostu .
Komisija koju je imenovala Skupština grada, prihvatila je idejno rešenje Zavoda za urbanizam i Građevinsko - arhitektonskog fakulteta.

Glavni urbanista Niša, Nikola Lečić ističe da su sugrađani mogli da podnesu sugestije i da je stiglo 14 rešenja, dodajući da su neka dobra i da su dali predlog da se sagledaju.

Jedno od dobrih rešenja je i ono koje je predložio arhitekta Ivan Redi, da na trgu, koji nosi ime kralja Milana, stoji i spomenik njemu u čast.

Prostora ima i za ideju pesnika Dalibora Popovića Popa, da jedan od najznačajnijih filmskih festivala u ovom delu Evrope, Filmski susreti, dobije svoje obeležje.

Hoće li sve to i biti deo centralnog gradskog trga, znaće se nakon što Zavod za zaštitu spomenika da saglasnost, a Sekretarijat za planiranje i izgradnju potvdi urbanistički plan. U toku procedure za dobijanje građevinske dozvole, biće poznato i koliko će ova rekonstrukcija koštati grad.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti