O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Grčka ministarka: Da produžimo sezonu, volimo Srbiju, a cene...
22. Februar 2018. godine
Grčki domaćini će se truditi da cene ove godine budu pre svega, konkurentne, s Srbi su rado viđeni gosti, poručila je ministarka turizma Grčke Elena Kountoura.
Ona je uoči 40. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, čiji je Grčka ovogodišnji partner, rekla da je broj srpskih turista u Grčkoj prošle godine porastao za 15 odsto - koliko i broj grčkih turista u Srbiji.

Kako je istakla, njenu zemlju svake godine poseti između 700.000 i 900.000 turista iz Srbije, ali nije imala precizan podatak o tome koliko novca i ostane u tamošnjoj kasi od naših ljudi.

"Nisam sigurna, ali recimo da je to negde oko 800 miliona evra“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, grčki ugostitelji se trude da produže letnju sezonu, da ponude tematske proizvode, ali i da predstave nove grčke destinacije.

"Grčka i Srbija dele dugogodišnje prijateljstvo, Srbi vole Grčku, a i Grci vole Srbiju", rekla je Kountoura.

Grčka beleži rekordan rast u oblasti turizma sa više od 30 miliona turista u 2017. godini. U poslednje dve godine, grčki turizam rastao je dvostruko više nego što je rasla globalna svetska turistička industrija, prema izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO).

Turizam u Grčkoj zapošljava oko milion ljudi i predstavlja jednu od najznačajnijih privrednih grana. Bogata istorija, beskrajna obala, koju čini arhipelag od hiljade ostrva i ostrvaca učinile su da Grčka postane jedna od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija.

Pored do sada omiljenih destinacija u koje se ubrajaju Halkidiki, Tasos i Olimpska rivijera, grčka ostrva postaju nova "top destinacija“.

Izvor: B82

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti