O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sve pod snegom- ništa vanredno, ali vreme će biti još gore
27. Februar 2018. godine
Iz Sektora za vanredne situacije kažu da je cela Srbija pod snegom, ali da za sada ni jedna jedinica lokalne samouprave nije proglasila vanredno stanje.
Sve je pod sngeom, vlažno je i ima leda kažu iz tog sekrtora za RTS i napominju da je važno napomenuti da su svi važni putni pravci prohodni.

Stanje je, prema trenutnim podacima iz Sektora za vanredne situacije, "redovno" što znači da nij ebilo većih problema, osim sporadičnih slučajeva u kojima su pripadnici sektora reagovali kako bi pomogli ljudima, i to u okolini Zaječara i Boljevca.

Na celoj teritoriji Srbije nema jedinice lokalne samouprave koja je proglasila vanredno stanje, što znači da sve službe rade svoj posao, kažu iz sektora. Prema njihovim rečima, naranžasti meteoalarm ostaje na snazi.

Takođe, kako kažu snabdevanje električnom enegijom je stabilno.

meteorolozi kažu da će u Srbiji i danas biti oblačno sa snegom i veoma hladno, a tokom dana očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar će biti slab i umeren, istočni i jugoistočni, u juznom Banatu, donjem Podunavlju i planinama istočne Srbije, jak, uz stvaranje snežnih nanosa.

Najniza temeratura od -12 do -6, najvisa od -7 do -4 C.

Do kratkog razvedravanja će doći tokom noći između srede i četvrtka. Međutim, u četvrtak ujutro biće izuzetno hladno, u većini mesta najniža temperatura kretaće se od - 16 do -13 C.

Tokom dana postepeno naoblačenje sa jugozapada, kasnije posle podne i uveče mestimično sa snegom. U petak malo toplije, oblačno sa snegom i kišom koja će se mestimično lediti na tlu.

Od četvrtka do nedelje u košavskom području jak jugoistočni vetar. Zatim, do kraja perioda pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa susnezicom i snegom, samo u ponedeljak bez padavina.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti