O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Jokić 35p u 'ludoj' završnici s Baksima
02. April 2018. godine
Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najboljih partija sezone u pobedi njegovih Denver Nagetsa nad Milvoki Baksima, 128:125 posle produžetka.
Jokić je na parketu proveo čitava 44 minuta i za to vreme je ubacio 35 poena i uhvatio 13 skokova uz pet asistencija.

Ipak, junak pobede je bio Džamal Marej koji je fauliran na šutu za tri u poslednjim sekundama i odveo Nagetse u produžetak.

Centar Denvera je na početku meča više proigravao Pola Milsepa koji je poentirao, pre nego što su mu se priključili Jokić i Džamal Marej. Milsep je meč završio sa 26, a Marej sa 27 poena.

Kod Baksa je u odnosu na neke prethodne mečeve malo usporio Janis Adetokumbo koji je imao 18 poena, ali i 12 skokova i šest asistencija, ali je u petu brzinu ubacio Džabari Parker.

Parker je sa 35 poena uz Erika Bledsoa (31 p) predvodio Bakse do produžetka u kom su Nagetsi slavili i došli na samo pobedu od osmog mesta na Zapadu.

Milvoki je bolje počeo utakmicu. Trojkama su Baksi pravili razliku u prvoj četvrtini u kojoj su pogađali Midlton i Bledso, a "Jelenovi" su bili u seriji 16:3.

Baksi su tako na polovini poslednje četvrtine došli do +18 posle pogotka Adetokumba sa poludistance (102:84) i Denver je bio u vrlo teškoj situaciji.

Napad je proradio, Nagetsi su napravili serijui 15:5 i došli do 107:100. Marej je u narednom napadu Nagetsa šutnuo trojku, promašio, ali je Jokić uhvatio ofanzivni skok između dvojice protivnika i pogodio uz faul za 109:103. Usledila je minijatura Kanađania koji je izrastao u heroja utakmice.

Na pet sekundi do kraja je ukrao loptu, Denver je bio u zaostatku 111:108, a Marej je fauliran na šutu za tri. Pogodio je sva tri bacanja, a Jokić je posle greške Milvokija umalo pogodio i trojku za pobedu.

U produžetku je Denver zaigrao sa više samopouzdanja, a ono što Džoker nije pogodio u finišu regularnog dela pogodio je na minut do kraja za 121:114 i trojkom gotovo rešio pitanje pobednika.

Završnica ipak nije prošla bez drame pa su Baksi mogli da se vrate trojkom u poslednjim sekundama, ali nisu uspeli i Nagetsi sada imaju 42 pobede i 35 poraza.

Izvor: B92

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti