O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sigurno možemo da kažemo - rat je na ulicama Beograda
06. Jun 2018. godine
Beograd -- Niz ubistava u proteklih mesec dana na beogradskom asfaltu. U 12 vatrenih obračuna 7 ljudi je ubijeno, a 6 ranjeno. Da li je bara postala premala za krokodile?
“Cela regionalna bara je premala za tu vrstu posla. U toj bari i u regionalnoj bari su sve mogućnosti ili sve ono što se može podrvgnuti organizovanom kriminalu već podvrgnuto, a inače je prenaseljena što se tiče aktera organizovanog kriminala”, navodi kriminolog Dobrivoje Radovanović.

Pročitajte još:

    "Divlji, divlji Beograd" - niz pucnjava, niz mrtvih

Čukarica, Karaburma, Novi Beograd, Voždovac, Centar, gotovo u svim delovima grada dogodilo se neko ubistvo.

“Sa sigurnošću možemo da kažemo da imamo rat na ulicama Beograda. Strah me da se taj rat ne proširi i na ulice drugih gradova u Srbiji. U ovom trenutku možemo da kažemo da imamo rat kriminalnog podzemlja koji na svu sreću ne izaziva kolateralnu štetu, kaže bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić

Ubistvo koje je posebno privuklo pažnju je ono na Karaburmi, kada je ubijen kum Luke Bojovića.

Uglavnom su na meti crnogorski državljani, ali ima i domaćih. Ubistva među crnogorcima ima posebnu težinu, jer je tada poznato šta sledi.

“Nije isključeno i verovatno je prisutno ono što je tradicija u Crnoj Gori, revanš za ubistvo ili možda krvna osveta, za koju smo misleli da je davno iščezla za ovih prostora”, navodi Radovanović.

“Vrlo brzo će se dogoditi novo ubistvo u Beogradu i da će to biti odgovor klana Luke Bojovića na ovo ubistvo, jer im je ovo, prema pisanju štampe, ovo ubistvo teško palo”, dodaje Spasić.

Na sve to treba dodati rat među navijačkim frakcijama, ali i sukob još druga dva crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog. U tom sukobu je u prva četiri meseca ove godine ubijeno troje ljudi.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti