O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Bane može i sa leptir mašnom, od Sergeja nam fali "vau"
11. Jun 2018. godine
Srbija je na sjajan način krenula ka Rusiji, a visoka pobeda nad Bolivijom (5:1) može se posmatrati iz različite perspektive.
S jedne strane dobro je ovakvom pobedom "našpanovati" samopouzdanje, bez obzira na ime i renome protivnika, a s druge strane na pobedu treba gledati oprezno, čvrsto stojeći na zemlji, jer je rival bio prilično skromnog kvaliteta, pa golovi i tečne akcije i ne moraju da nam pošalju tačnu sliku o mogućnostima srpskog tima.

Naš stav jeste i dalje - "dobro je da smo se i kvalifikovali", jer će svaki novi uspeh biti značajniji, a eventualna rana eliminacija manje bolna.

Utisak o Srbiji, sa distance od 1.228 kilometara, koliko ima od Kalinjingrada do Graca, bio je ovakav.
StarSport
StarSport

Vladimir Stojković

Reprezentacija Bolivije nije bila dovoljno jak protivnik da testira i pokaže kvalitet golmana kakav je Vladimir Stojković. Nedovoljan broj napada rivala, pa samim time i manjak intervencija, Stojkovića su ostavili gotovo neocenjenog.

Kod gola je sve odradio "golmanski", izašao na šut, skratio malo ugao, ali igrač Bolivije je izuzetno precizno poslao loptu pored njega u mrežu. Stojković daje sigurnost timu, i "lakih golova" za sada nije imao.

Branislav Ivanović

Rekorder po broju utakmica za reprezentaciju (103), partijom protiv Bolivije opravdao je ulogu najiskusnijeg reprezentativca. Čini se da je Bane u poslednjem meču imao veliki motiv da se dokaže, i u pitanju nije samo njegov veliki jubilej, već je imao i neki ličniji motiv.

Ukoliko je bilo ko sumnjao da Bane više ne može ili neće, on ga je razuverio partijom na desnom beku. Upravo po toj strani, na kojoj je bio i Tadić, Srbija je bila najkonkretnija, najopasnija.

Ulaskom Rukavine, Ivanović se vratio u sredinu odbrane. Utisak je da je Ivanović bio dominantan i protiv Bolivije je mogao komotno da igra u lakovanim cipelama i s leptir mašnom.
StarSport
StarSport

Nikola Milenković

Reč je o momku koji deluje kao da je uvek spreman da zategne pertle i uleti u "vatru". Ostavlja utisak igrača koji sve može i hoće.

Kad ga je na hodniku "Zemunela" Ivan Tomić pitao da zaigra za prvi tim rekao je: "Hoću", izašao na teren i sve pokidao. Onda je bez trunke straha "uleteo" u "mašinu za mlevenje" zvanu Serija A, pa se izborio za mesto prvotimca.

Onda ga je i selektor Krstajić pitao da li može i eto njega i na Svetskom prvenstvu. To je igrač kojeg sad da pitaju je li može sutra da poveze avion do Moskve, on bi pitao: "Gde se pali...".

Duško Tošić

U Rusiji bi trebalo da bude centralni igrač odbrane, a par bi mu bio Ivanović, ukoliko Rukavina ostaje u timu na desnoj strani, što je bio slučaj u kvalifikacijama za Mundijal, ili mladi Milenković.

U svakom slučaju, štoperima će trebati vremena da se uigraju, pa se nadamo da će iz utakmice u utakmicu biti manje grešaka oko preuzimanja igrača, kašnjenja na izlazak...

Aleksandar Kolarov

Levi bek Rome i novi kapiten Srbije odradio je posao protiv Bolivije, a pravu u sliku o sebi daće protiv jačih rivala. Kolarov na momente deluje umorno, međutim, nema sumnje da se malo i štedeo, što je i normalno posle sezone kakvu je imao.

Kolarov je stamen u odbrani, zna da bude veoma opasan u fazi napada, i greške pravi uglavnom u trenucima kada temperament nadjača iskustvo.
StarSport
StarSport

Nemanja Matić

"Pauk", lepo ga je Murinjo opisao. Pokretan, igra od šesnaesterca do šesnaesterca, pokriva teren u par koraka. Bez obzira da li bude igrao u paru sa Milenkovićem-Savićem ili s Lukom Milivojevićem biće ozbiljna opsanost za igru protivnika.

Matića smo viđali u mnogo boljim izdanjima od ovog protiv Bolivije. Nadamo se da će imati vremena da se odmori i svežiji uđe u mečeve koji ga čekaju.

Sergej Milinković-Savić

Kad se neko pobedi 5:1 teško je praviti se "genije", koji je video nešto loše. Ono što nama nedostaje kod Sergeja jeste možda neki potez da kažemo "vau".

Ali, moguće je da ga upravo ta očekivanja malo sputavaju, opterećuje ga razbacivanjem milionima, nije lako da glava ostane hladna kad je stalno tema transfer tračeva.

Od njega tek očekujemo da zaigra na najvišem nivou, kao i da ne sagori u želji da se dokaže. Za sada je na pravom putu jer je selektoru rekao da ne bira pozicije.
StarSport
StarSport

Dušan Tadić

Zajedno sa Branislavom Ivanovićem zadavao je dosta problema Bolivijcima. Igrao je raznovrsno, u šanse za gol je ulazio i driblinzima, ali i udarcima sa distance. Kada je raspoložen za igru, teško ga je kontrolisati, razigrava saigrače, a i sam je opsana po golmane.

Filip Kostić

Ima ogromnu želju da "sve bude u redu", traži od sebe akciju, gol, potez da mu podigne samopouzdanje. Verovatno će biti član startnih 11, ali mlada krila opasno pritiskaju, zaostravaju konkurenciju i traže mesto u timu.

Adem Ljajić

Kad mu je dan, onda sve može. Dva puta je asistirao Mitroviću, a uspeo je i sam da pogodi mrežu. Ljajić kakav se samo pozeleti može. Videćemo koliko ce biti lepršav sa jačim rivalima.

Aleksandar Mitrović

Za partiju protiv Bolivije samo treba reći " Mitro's on fire". Svaki dalji momentar je nepotreban.
StarSport
StarSport

Antonio Rukavina

Selektor Krstajić sa Rukavinom ima opciju više u odbrani i vrlo brzo videćemo da li će šansu protiv dobiti standardni bek iz kvalifikacija ili će se ipak odlučiti za Milenkovića, koji se u dva kontrolna meča sjajno pokazao.

Milenković, baš kao i Ivanović, može kvalitetno da odigra na dve dve pozicije, na mestu štopera i desnog beka.

Luka Milivojević

Jasno je da za njega, Sergeja i Matića nema mesta u isto vreme na terenu, osim ako, Milinković-Savić ne ode na poziciju iza isturenog Mitrovića. Za sada izgleda da bi ga Krstajić radije video na poziciji na kojoj navodno nije hteo da igra kod bivšeg selektora Slavoljuba Muslina. Luka i Nemanja su dobro sarađivali, ali okolnosti su se promenile, konkurencija je prosto pojačana.

Marko Grujić

Biće mu teško da se izbori za veću minutažu.

Ostali igrači su proveli malo vremena da bi ostavili konkretniji utisak.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti