O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dončić ide kod Novickog, promene i u "srpskim" timovima
22. Jun 2018. godine
Senzacionalni Luka Dončić će karijeru nastaviti u Dalasu, iako ga je kao trećeg pika na draftu izabrala NBA franšiza iz Atlante.
Meveriksi su do prava da koriste i plate usluge reprezentativca Slovenije stigli trejdom - dali su Hoksima plejmejkera Treja Janga, izabranog sa petog mesta i mogućnost da biraju umesto njih, sa verovatno veoma visoke pozicije, u prvoj rundi NBA pijace sledeće godine.

U Dalasu će najboljeg igrača prošlosezonske Evrolige dočekati 40-godišnji Dirk Novicki, koji je pre tačno 20 godina ušao u ligu, direktno iz Vircburga stigao je na deveto mesto table sa spiskom izabranih.

Iako je bilo reči da bi Dončić mogao ponovo da sarađuje sa Igorom Kokoškovim, Finiks Sansi su, kao prvog pika, pokupili centra Deandrea Ejtona, studenta Univerziteta Arizona, poreklom sa Bahama.

Istorijski dugu seriju visokih pikova na uzastopnim draftovima studenata Djuka nastavili su Sakramento Kingsi.

Generalni menadžer Vlade Divac, njegov prvi saradnik Predrag Stojaković, ali i Predrag Drobnjak kao član skauting službe franšize iz prestonice Kalifornije, odlučili su da izaberu krilnog centra Marvina Beglija Trećeg sa druge pozicije.

Izvor; B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti