O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Rošin Marfi, The Stranglers, E play... na programu Beer Fest...
16. Avgust 2018. godine
Rošin Marfi, The Stranglers, Riblja čorba, Aerodrom, Nele Karajlić, E play, Sanšajn, Lolobriđida... samo su deo liste izvođača koji će zabavljati posetioce Beer Festa od 15. do 19. avgusta na beogradskom Ušću, najavili su organizatori danas u Skupštini grada Beograda.
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je da je Beer Fest kao najmasovniji festival koji se održava u Srbiji.

"U Evropi postoji oko 200 muzičkih festivala i samo dva su besplatna. Jedan od njih je beogradski Beer Fest. Posebno smo ponosni na ekipu koja je osmislila festival jer su od Beer Festa napravili brend bez velike podrške države", kazao je Vesić.

Dodao je da u organizaciji festivala godinama unazad učestvuje i gradska uprava.

"Ove godine smo obezbedili novčanu pomoć i nastojićemo to da radimo i narednih godina. Od sledeće godine u organizaciju festivala uključiće se i Vlada Republike Srbije koja je prepoznala značaj Beer Festa i na taj način ćemo pomoći da ova manifestacija postane još bolja", kazao je Vesić.

Podsetio je i da je Beograd prošle godine od turizma zaradio 800 miliona evra.

"Od toga je od direktna zarada od Beer Festa iznosila negde oko 6 miliona. Beer Fest je najznačajnija regionalna manifestacija i predstavlja Beograd na lep način. Istovremeno afirmišemo rokenrol muziku i pokazujemo da je Beograd kosmopolitski grad pođednako otvoren za domaće i starne izvođače", kazao je Vesić.

Dejan Grastić, jedan od osnivača Beer Festa, zahvalio je svim komunalnim službama, turističkim organizacijama na pomoći u organizaciji festivala i muzičarima koji zajedno sa publikom prave prepoznatljivu atmosferu za vreme ove jedinstvene manifestacije.

Prvi put na festivalu postoji i treća bina na kojoj će se održavati program koji je isplaniran sa ekipom iz beogradske pivnice "Sabirni centar".

"Unapredili smo sve zone festivala a posebno mi je zadovoljstvo što ćemo prvi put na Ušću ugostiti kultni post-pank bend The Stranglers. Naravno, publika će imati priliku da vidi i britansku elektro-pop kraljicu Rošin Marfi. Naravno, tu su i Nele Karajlić, Riblja čorba, koja sutra slavi 40 godina karijere, Električni orgazam, Aerodrom, E play, Sanšajn, Lolobriđida...", kazao je Grastić.

Multimedijalni umetnik i nekadašnji lider benda "Zabranjeno pušenje" podsetio je okupljene da se u Beogradu i Srbiji rokenrol svira 60 godina.

"Rokenrol je sada deo našeg kulturnog nasleđa i bio je jako značajan za razvoj mnogih genaracija. Beograd i Srbija su što se tiče rokenrola ispred Evrope. Nastupao sam na mnogim festivalima bili oni elitistički ili namenjeni masovnoj poseti. Tvrdim da je Beer Fest jedan od najboljih. Do sada sam samo pio pivo u publici na Beer Festu i sada imam priliku prvi put da sve to vidim sa pozornice", kazao je Karajlić.

Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, napomenuo je da su festivali jedan od ključnih razloga zbog kojeg turisti biraju destinacije.

"Ova činjenica dodatno daje na značaju Beer Festu kao jednoj od najposećenijih manifestacija u Beogradu. Prošle godine je bilo pola miliona na Beer Festu što sve ljude koji se bave turizmom čini sretnim", kazao je Knežević.

Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, ističe da je Beer Fest umnogome zaslužan za promenu imidža Beograda kao turističke destinacije.

"U proteklih pet godina festival slika sve pozitivne promene koje se u Beogradu odvijaju. Beer Fest je zaštitno lice grada u ovom delu godine. Čini mi se da će lista izvođača na Beer Festu dovesti Beograd u fokus pažnje čitave Evrope", kazao je Popović.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti