O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Beer Fest: Publika uživala uz muziku Rošin Marfi
17. Avgust 2018. godine
Prvi dan tradicionalnog 16. Beer Festa obeležili su nastupi svetske zvezde Rošin Marfi, Riblje čorbe i Partibrejkersa.
Prema procenama, prvi dan Beer Festa posetilo je 40.000 ljudi, a organizatori najavljuju da će ove godine Ušće zabeležiti rekordan broj posetilaca. Priliku da otvore 16. Beer Fest dobili su bendovi Aerodrom i Aleja velikana, koji je nastupio u 19:30 sati.

Publika je tako, uprkos kiši, polako počela da se okuplja na Ušću na Alternativnom stejdžu.

Posetioci su imali priliku da čuju mladi bend Aleja velikana, koji je tokom protekla tri meseca bio pobednik na nekoliko muzičkih festivala u zemlji i regionu, a stvorio je utisak da će šira publika uskoro da pevuši njihove pesme "Imitacija", ”Životinjsko carstvo” ,"Veoma si brz", "Robot" i mnoge druge.

Kiša nije sprečila ni okupljene ispred Mejna da dođu na prvi nastup na ovom stejdžu. Tada je Jurica Pađen, sa svojim Aerodromom, energičnim nastupom odmah podigao publiku na noge i otvorio mejn stejdž na kojem je sat kasnije nastupila Riblja čorba.

Upravo sinoćnim nastupom Riblja čorba je proslavila svoj 40. rođendan uz dobro poznat slogan: "Snimićemo još hitova. Mi smo mladi i perspektivni."

Tako je njihov koncert otpočeo stihovima "Ja ću da pevam", a publika je horski pevala sa njima sve do poslednje pesme "Dobro jutro".

Publika je ovacijama pozdravljala legendarnog bubnjara Riblje čorbe Miroslava Vicka Milatovića, koji je nakon dva srčana udara svirao na sinoćnjem koncertu. Ipak, čini se da je "Lutka sa naslovne strane" bila vrhunac koncerta, kada je oko 30.000 ljudi horski otpevalo celu pesmu.

Nastup Partibrejkersa na mejn stejdžu, samo par minuta posle Čorbe, otpočeo je Zoran Kostić Cane uz pitanje: "Da li želite da živite hiljadu godina? Da li hoćemo sad? Da li hoćemo sve?"

Uz "Ljubim vas, dobro veče", pozdravio je publiku koja je potom zaigrala uz poznate hitove ovog domaćeg rok sastava. Tako su se ređali ”Noć”,”Lobotomija”, ”Hoću da znam”, ”Kreni prema meni”, ”Ako si”, ”Hiljadu godina” i mnogi drugi.

”Mladost je lepa, dajte primer sebi samima”, poručio je frontmen Partibrejkersa publici na Ušću.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti