O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Srbija najverovatnije bez Jokića protiv Grčke i Estonije
23. Avgust 2018. godine
Nikola Jokić, najbolji srpski košarkaš, najverovatnije neće igrati u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini 2019. godine.
"Orlovi" će se okupiti 2. septembra 2018. u Beogradu i početi pripreme za utakmicu sa Grčkom 13. septembra u Iraklionu i meč sa Estonijom 16. septembra u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić“.

Selektor Aleksandar Đorđević saopštio je spisak košarkaša na koje računa u kvalifikacijama, a među njima su i svi NBA igrači: Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Miloš Teodosić, Boban Marjanović, Nikola Jokić.

Međutim, prema pisanjima medija u SAD, tačnije portala koji prate igra Nagetsa "Denver Stiffs", Jokić najverovatnije neće igrati za nacionalni tim.

Oni navode da Jokić tehnički može da igra pošto sezona u NBA ne traje i da trening kampovi kreću tek krajem septembra, međutim ipak je malo verovatno da on i nastupi.

Utakmice protiv Grčke i Estonije igraju se nedelju ili dve pre početka kampova i Nagetsi ne žele ništa da rizikuju, a još se Srbija nalazi u dobroj poziciji da se plasira na Mundijal, prenosi "Stiffs".

Nikola na kampu "Košarkaš bez granica" nije želeo da priča o igranju ovog leta za nacionalni tim. "Stiffs" navodi da bi Srbiji dosta značilo da ima Jokića protiv Grčke, koja nema niti jedan poraz, ali je opet malo verovatno da se to i desi.

Jokić je ovog leta potpisao najunosniji ugovor u srpskom sportu (148 miliona za pet godina), sa NBA franšizom Denver Nagets. NBA sezona kreće 16. oktobra, a trening kampovi ekipa kreću krajem septembra ove godine.

Podsećamo, ovih dana su i druge NBA zvezde otkazale učešće u kvalifikacijama, pa tako u Grčkoj nećemo gledati Janisa Adetokumba, u Italiji Danila Galinarija i Marka Belinelija...

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti