O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Zverev "ukaljao" Novakov savršen kraj godine
19. Novembar 2018. godine
Kakav turnir za kraj neverovatne godine. Novak Đoković bio je savršen, iz meča u meč, ali je kraj isto tako savršenih šest meseci "ukaljao" Nemac Aleksander Zverev. Ipak, Novaku se ne sme apsolutno ništa zameriti, a Saši ništa oduzeti.
Đoković je na turnir u Londonu došao u fantastičnoj formi. Iza sebe je imao titule na Vimbldonu, Sinsinatiju, US openu i Šangaju, te finale u Parizu.

U Bersiju je bilo sjajno, sve do finala kada ga je pobedio izvanredni Karen Hačanov. U Londonu je bilo ne sjajno – nego nestvarno, dok u finalu nije doživeo maltene istu sudbinu kao u Parizu.

Došao je mlad teniser, pun samopouzdanja i želje za pobedama i dokazivanjem i pobedio, mora se zaključiti, iscrpljenog Đokovića.

Novakova nedelja u glavnom gradu Engleske je bila toliko dobra da je prevazišla očekivanja i najvatrenijih navijača najboljeg srpskog sportiste. Bila je toliko dobra, do finala.

Do tog meča sa Sašom Novak je u četiri meča nije izgubio nijedan servis gem, prepustio je samo dve brejk lopte rivalima (Zverevu u grupi, u meču koji je dobio 6:4, 6:1) i bio je na pragu da postane prvi teniser od Ivana Lendla u prošlom milenijumu da osvoji Završni masters bez izgubljenog seta.

Nažalost, nije se izjednačio sa Federerom sa po šest "završnih" titula, ali je potvrdio dominaciju i prvo mest ATP rang liste, uprkos bledom izdanju u finalnom duelu.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti