O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Autoput BG-Niš: Stižu kamere, kraj za neplaćanje putarine
14. Decembar 2018. godine
Na autoputu Beograd - Niš dogodine će biti postavljeno 56 kamera koje će snimati vozače koji budu pokušali da izbegnu da plate putarinu na naplatnoj rampi.
Takvih je 35.000 godišnje, objavio je Blic.

Predstavnik "Puteva Srbije" Darko Savić kazao je za list da godišnje 35.000 vozila izbegne plaćanje putarine, jer je zabeležen njihov ulazak na autoput, ali ne i kada i gde su izašli.

"Oni su, naravno, izašli na nelegalan način, a ne kroz naplatnu stanicu", rekao je Savić i dodao da "to znači da je to vozilo prošlo kroz žicu", te da vozači i stanovnici mesta duž autoputa seku žicu i razgrađuju je.

Prema njegovim rečima, takvi vozači prave "višestruku štetu", jer se tako pravi materijalna šteta, bez ograde životinje mogu izaći na put, a država trpi i štetu zbog neplaćanja putarina.

"Godišnje imamo oko 35.000 odbeglih vozila, što nije mnogo u odnosu na 50 miliona vozila kojima 'Putevi Srbije' naplate putarinu. Naglašavamo da je naša intencija da naplatnost putarine, koja je i sada rekordna na svetu 99,92 procenta, podignemo na 100 odsto", kazao je Savić.

Kako je najavio, kamere će beležiti i registarske tablice vozila koja se kreću brzinom do 250 kilometara na sat.

On je dodao da će biti pokrenut "RDS-TMC radio sistem" koji će vozače preko radija obaveštavati o stanju na autoputu, naplatnim stanicama, graničnim prelazima, zastojima, kao i o meteorološkim uslovima.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti