O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Nekadašnja "dolina gladnih" druga po primanjima u Srbiji
30. Januar 2019. godine
Pirot -- Stanovnici Pirota zaradili su i svojim kućama odneli u proseku po 71.733 dinara u novembru 2018. godine.
Ove plate su najviše u novijoj istoriji grada na Nišavi, čime su se svrstali na drugo mesto po prosečnim neto zaradama u Srbiji, odmah iza beogradske opštine Vračar, gde je u istom mesecu u proseku zarađeno 79.024 dinara.

Kako piše Jugmedia, reč je o podacima Zavoda za statistiku Srbije, koji su zbunili i samo gradsko rukovodstvo.

"Mi bismo voleli da da taj fenonomenalni prosek bude trajni, no izvesno je da neće. Prema saznanjima kojima raspolažem, u tom mesecu je došlo do isplate bonusa radnicima zaposlenim u stranim kompanijama koje imaju svoje fabrike u Pirotu, a mislim da je i oko 250 radnika na Koridoru dobilo neke veće isplate pred Novu godinu", objašnjava gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Visoka primanja zaposlenih u Pirotu uvećala su neto novembarski prosek u celom Pirotskom okrugu za 30 posto, s prosečnim primanjima od 62.899 dinara, a uvećan je i saldo u gradskom budžetu od poreza i doprinosa na zarade.

Pirot i Pirotski okrug se i inače godinama dobro kotiraju na listi prosečnih neto zarada u Srbiji, budući da se tokom godine on kreće od 52.000 do 55.000 dinara, najviše na jugoistoku Srbije.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti