O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
U Srbiji se gradi najveća vetroelektrana u Evropi, evo i gde
06. Februar 2019. godine
Kompanija Fintel Energija odlučila je da u Vojvodini počne izgradnju najveće vetroelektrane u Evropi "Maestrale Ring".
Odbor Direktora kompanije, navodi se u saopštenju, odlučio je o pokretanju ambicioznih projekata izgradnje novih vetroparkova, među kojima se nalazi i projekat razvoja najvećeg vetroparka na evropskom kontinentu.

Generalni direktor kompanije Fintel Energija, Ticijano Đovaneti najavio je da će ovim projektima Srbija biti među najbržim zemljama koje će se uključiti u energetsku tranziciju sa fosilnih goriva do čiste energije.

"Projekat Maestrale Ring će biti najveća vetroelektrana koja se gradi na kopnu na celom evropskom kontinentu", rekao je Đovaneti.

On je naglasio da će novi projekti biti u 100 odsto u vlasništvu kompanije Fintel Energija, kao i da će se nalaziti u regionu Vojvodine.

"Korakom koji smo danas napravili, kompanija će uspeti da poveća ukupnu instalisanu snagu vetroelektrana koje razvija sa 352 MW na 944 MW, čime bi se Fintel Energija pozicionirala u sam vrh evropskih kompanija za razvoj projekata izgradnje vetroelektrana", naveo je Đovaneti.

Kako se navodi u saopštenju, Odbor Direktora kompanije Fintel Energija sastao se po prvi put nakon uspešnog izlaska ove kompanije na Beogradsku Berzu u novembru prošle godine.

Akcije kompanije Fintel Energija uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala. Izlazak na Berzu usledio je nakon procesa Inicijalne javne ponude akcija kompanije Fintel Energija.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti