O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Đorđević odveo Virtus na Fajnal For
04. April 2019. godine
Košarkaši Virtusa iz Bolonje savladali su francuski Nanter sa 73:58 u drugom četvrtfinalnom meču FIBA Lige šampiona.
Nanter je prvi meč u Francuskoj dobio 8 razlike, tako da je Đođrđevićevim izabranicima trebala pobeda od 9 poena razlike u "PalaDoci" kako bi otišli na završnicu takmičenja. Antverpen Džajantsi i Bamberg su već obezbedili plasman, a preostala dva tima koja im se pridružuju su Iberostar Tenerife i Virtus Bolonja.

Virtus je uz pomoć Marija Čalmersa i Dejana Kravića uspevao da sigurno odigra u prvom poluvremenu i ostvari veoma lepu prednost, pošto su prvi kvartal dobili sa pet razlike, a drugi sa sedam poena razlike i za prvih 20 minuta odradili pola posla.

 Nanter nije želeo da ode bez borbe, pa se u trećoj četvrtini vodila prava rovovska bitka, u kojoj je palo 33 poena, a blagu prednost je odnela ekipa Virtusa i sa prilično lepom prednošću ušli u poslednjih deset minuta košarke.

U četvrtoj četvrtini je Virtus samo odrađivao posao i tempirao gas, taman onoliko koliko im treba da savladaju Nanter i plasiraju se u narednu fazu, što su učinili rezultatom 73:58, a ukupno 148:141.

Amat M'Baj, nekadašnji košarkaš Brindizija i Armanija, bio je ubedljivo najefikasniji pojedinac u Segafredo Virtus Bolonji, pošto je već početkom četvrte četvrtine imao 16 poena uz 6/9 šut iz igre.

U redovima Nantera, Hukur Palson je ubacio 18 uz pomoć Juskevičijusa i Senglina koji su takođe bili dvocifreni, ali sve to je bilo nedovoljno da se izbegne poraz od dobro raspoloženog Virtusa i ispadanje iz Lige šampiona.

Aleksandar Saša Đorđević beleži jako dobre rezultate na klupi Virtusa, otkako je preuzeo ekipu Stefana "Pina" Sakripantija i sada će faktički biti na dve utakmice od podizanja trofeja namenjenom osvajaču FIBA Lige šampiona.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti