O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Nebeska tema - ljubavno pismo Vladi Divljanu od svih nas"
03. Maj 2019. godine
Dokumentarni film "Nebeska tema" o istinskoj legendi beogradske i jugoslovenske muzičke scene Vladi Divljanu premijerno će biti prikazan na njegov rođendan, 10. maja u Sava centru.
Zvuči pomalo neverovatno, pogotovo za zemlju kakva je naša, da karte za premijeru jednog dokumentarnog filma budu rasprodate.

"Da. Karte su rasprodate skoro dve nedelje pred premijeru i to jeste prijatno iznenađenje. A sa druge strane i nije, zato što je to film o Vladi Divljanu u kome učestvuje mnogo poznatih ljudi i velikih umetnika. Mislim da je taj film velika atrakcija već po samim učesnicima", smatra reditelj Mladen Matičević.

 Gostujući u emisiji "Jutro" Prve televizije, Matičević je rekao da je raditi na filmu o čoveku koga je voleo, koji je jedan od njegovih heroja, a koga više nema, bilo veoma lepo, a povremeno i bolno.

"Raditi film o Vladi Divljanu znači raditi film o umetniku i jednom velikom, lepom, bogatom i veselom životu, koji je nažalost imao svoj prerani kraj. Sve te emocije se nekako mešaju, ali iza svega ostaje to što je on radio. Vlada Divljan je bio neko ko je, pre svega, svojom umetrnošću doneo lepotu i ljubav prema ljudima", kaže Matičević, dodajući da je bavljenje ovim filmom bilo istraživanje te ljubavi.

Reditelj ističe da je njegov film "ljubavno pismo Vladi Divljanu od svih nas", odnosno onih koji su u nastanku filma učestvovali...

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti