O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Mario je bliži tome da igra za Srbiju"
23. Maj 2019. godine
Talentovani košarkaš Real Madrida Mario Nakić bi mogao da izabere da nastupa za reprezentaciju Srbije.
MVP finalnog turnira juniorske Evrolige bi imao pravo da ponese dres “Orlova“, ali i Hrvatske i Španije.

Potpredsednik KSS Igor Rakočević je za Večernje novosti rekao da je razgovarao sa mladim košarkašem tokom F4 Evrolige u Vitoriji.

“Pitao sam ga kako razmišlja o reprezentativnoj budućnosti, s obzirom na to da je prošao program Razvojnog trenažnog centra KSS. Rekao mi je da je bliži tome da igra za Srbiju nego za neku drugu reprezentaciju. Naravno, mi želimo da igra za nas, nećemo pritiskati momka, ali smo mu stavili do znanja da smo mu na raspolaganju za sve što mu je potrebno“, rekao je Rakočević.

O Mariju je govorio i selektor reprezentacije Hrvatske Veljko Mršić, koji je preneo šta mu je rekao otac mladog igrača – Ivo Nakić, nekadašnji košarkaš Partizana i član slavne generacije koja je osvojila titulu šampiona Evrope 1992. godine.

“Priznao mi je da Mario još nije ništa odlučio, ali da je ipak bliže igranju za Srbiju. Tamo se rodio, tamo su mu porodica i prijatelji, za Hrvatsku ga vežu samo letovanja. U kontakt s njim stupili su selektor Srbije Đorđević i predsednik KSS Danilović i nagovaraju ga da se odluči za Srbiju. Moramo se hitno naći s momkom i uradimo sve što možemo da ipak izabere Hrvatsku“, rekao je Mršić.

Mario je rođen u Beogradu 2001. godine, igrao je u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana, pre nego što je 2015. godine prešao u Real Madrid.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti