O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Krajinović: Molio sam boga da Španac pogreši
30. Maj 2019. godine
Veliku borbu vodio je Filip Krajinović u drugom kolu Rolan Garosa protiv Španca Roberta Karbaljesa Baenje.
Posle četiri sata i 15 minuta igre i pravog teniskog maratona, Španac je konačno položio oružje i Filip će tako igrati u trećem kolu protiv šestog tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa.

Laknulo je Krajinoviću što je uspeo da završi još jedan težak meč u pet setova u svoju korist, uspelo mu je to u Melburnu i evo dva puta u Parizu.

"Bio je jako težak meč. Držao sam ga pod kontrolom skoro tri seta, servirao za meč i imao meč loptu, a posle mi se dogodio pad koji mi se retko dešava. Počeo sam mnogo da grešim iz prve lopte, što ne radim skoro nikada. Eto, desilo se, a on je preuzeo inicijativu i ja sam ušao u njegovu igru. Posle sam nekoliko puta servirao za meč u petom setu, nisam uspeo, ali ostao sam agresivan do kraja meča i mislim da je to bio ključ za pobedu", izjavio je Krajinović.

Kaže da ga nije poremetilo toliko to što nije uspeo da iskoristi meč loptu. Imao je pomalo problema fizičke prirode, što je razumljivo ako se zna koliko je igrao.

"Ne mogu da kažem da sam bio u mislima u trećem setu, ali pao mi je šećer, pao sam sa snagom, a on je jako nezgodan i igrao je vrlo dobar meč. Mnogo smo trčali, mnogo je bilo dugih razmena i teško mi je bilo da se izvučem iz njegove igre. Trebalo je više da idem na mrežu, bojao sam se jer on ima jako dobar pasing, ali na kraju sam u petom setu bio agresivan i bio taj koji je imao šanse da završi. On je čekao da ja promašim, a to se nije desilo na kraju. Srećan sam i što sam na ovaj način pobedio, jeste da sam se izmučio četiri sata i 15 minuta, ali pokazao sam da sam sazreo u ovakvim momentima", zadovoljan je Filip.

Filip kaže da je zadovoljan zbog još jedne pobede posle velike borbe.

"Mnogo mi znači za samopouzdanje. Vidim napredak u igri i u mentalnoj snazi. Fizički, nije dobro što sam igrao toliko, ali veliki je uspeh dobiti dva meča u petom setu".

Dva puta je servirao za meč, propustio je prilike, upitan je šta mu je sve tada prolazilo kroz glavu.

"Iskreno, molio sam Boga: 'Daj molim te promaši, malo mi daj'. Stvarno mislim da je imao vrlo malo neiznuđenih grešaka, pokazao je da je u odličnoj formi i da igra jako dobro. Molio sam boga da mi jedan poen pokloni kako bih ja onda mogao rasterećenije da igram. Pogrešio je ritern za tu poslednju meč loptu, u sledećem poenu sam rekao sebi: 'Serviraj, prva lopta napad u drugu stranu i šta bude', zaključio je Krajinović.

Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti