O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Od jula se probija čep kod Mosta na Adi
12. Jun 2019. godine
Beograd -- Radovi na proširenju Bulevara patrijarha Pavla počeće početkom jula, nakon što je krajem prošle nedelje dodelom ugovora napravljen važan korak ka tome.
Na tenderu koji je raspisan marta ove pristigle su četiri ponude, od čega su samo dve ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora. Pobednik je na kraju bila najniža ponuda, a u ovom slučaju to je konzorcijum firmi koji čine Energoprojekt niskogradnja, Bauwesen, ATM BG, Gip Konstruktor, Mašinokop i Elnos BL.

Kako prenosi Beobuild, zadatak ovog konzorcijuma biće da rekonstruiše prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića ka Košunjaku, u dužini od 1.7 kilometara.

 Ponuđena cena bez PDV-a za ovu deonicu iznosi 1.15 milijardi dinara, a rok za završetak biće čak 540 dana.

Ukoliko ne bude žalbi drugih učesnika na tenderu, izvođač bi mogao biti uveden u posao već tokom jula ove godine.

Radovi na proširenju nekadašnjeg Rakovičkog puta i njegova transformacija u gradski bulevar započeli su još početkom 2018, pre svega stvaranjem preduslova za glavni projekat, a to je izmeštanje Topčiderke i izgradnja novog mosta u Ulici Pere Velimirovića, čime je oslobođen prostor za novu regulaciju budućeg Bulevara patrijarha Pavla.

Radovi na ova dva projekta se polako privode kraju.

Ovog proleća završeni su svi radovi na novom mostu, a betoniraju se i poslednji segmenti novog korita Topčiderke. Očekuje se da će reka poteći novim koritom do kraja ovog meseca.

Rekonstrukcija i proširenje Bulevara patrijarha Pavla započeće sa etapom od Ulice Pere Velimirovica ka Košutnjaku, čime će biti rekonstruisano samo 1.7 kilometara saobraćajnice.

Sledeća etapa trebalo bi da se nadoveže na ovu i nastavi dalje sve do raskrsnice kod Hipodroma, međutim ova deonica je još uvek u procesu izrade tehničke dokumentacije. Ona podrazumeva izgradnju denivelisanog ukraštanja sa putem za Košutnjak i potpuno novu trasu bulevara duž pruge. Za ovu etapu još uvek nije poznato kada bi mogla da krene, ali ni sa njom posao neće biti završen. Da bi se kompletirala cela transverzala potrebno je rekonstruisati i treću etapu, odnosno Bulevar patrijarha Dimitrija, od Ulice Pere Velimirovica do skretanja za Resnik.

Izvor: B92


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti