O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Sonja Petrović heroj – Srbija posle drame pobedila Belorusij...
28. Jun 2019. godine
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije startovala je pobedom na Evrobasketu, pošto je sa 55:53 bila bolja od Belorusije.
Izabranice Marine Maljković nisu odigrale sjajan meč, mučili su se tokom većeg dela, međutim uspele su da zabeleže trijumf, što je najvažnije.

Srbija je ovom pobedom napravila veliki korak ka četvrtfinalu, odnosno osmini finala, pošto među osam najboljih selekcija prolaze samo prvoplasirane selekcije, dok ostale igraju doigravanje.

Najefikasnija u pobedničkom sastavu bila je Sonja Petrović sa 18 poena, Jovanović je ubacila devet, dok su po sedam imale Crvendakić i Stanković.

Petrovićeva je i heroj Srbije, pošto je na dve sekunde do kraja postigla koš za konačnih 55:53!

Kod Belorusije, Veremejenka je postigla 13, Papova je imala osam, dok je Hasper meč završila sa osam.

Srbija u petak igra protiv Rusije u isto vreme, dok će pre toga duel odigrati Belorusija i Belgija.

Tokom većeg dela utakmica ekipe su se smenjivale u prednosti i generalno smo gledali slabu košarku. Dosta se grešilo na obe strane, a gošće iz Belorusije bile su nešto bolje u prvom poluvremenu, što im je donelo prednost od tri poena, 29:32.

U trećoj četvrtini videli smo prekid zbog nevremena u Zrenjaninu, usled čega je nestala struja na kratko u "Kristalnoj dvorani". Utakmica je nastavljena, a na terenu ništa novo.

Presudan deo meča ispostaviće se početak četvrte četvrtine, kada je naša selekcija preuzela kontrolu nad mečom. Na kraju smo ispustili veliku prednost, ali je Sonja Petrović uspela da pogodi za pobedu, 55:53!

Izvor: B92


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti