O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Marjanu se dopala ideja, a Goranov servis je bio jedan od n...
02. Jul 2019. godine
Prvih nekoliko dana na Grend slemu mogu da budu vrlo neugodni i „klizavi“ za favorite, ali ne i za Novaka Đokovića.
Šampion je počeo sigurno, rutinski, u dovoljno jakom testu da oseti izazov novog pokušaja da se odbrani jedna i osvoji nova titula na Vimbldonu.

Klizali su se neki drugi, na primer Zverev i Cicipas, ali Novak je imajući tu čast i priliku da oseti kakva je podloga ove godine na Central kortu, rekao da i nema neke velike razlike u odnosi na 2018. Ako je tako, to je dobar znak.

“Prvih nekoliko dana je dosta klizavo, verovatno je podloga zato nešto brža, jer se nije igralo na njoj. Ne osećam nikakvu posebnu razliku u odnosu na prošlu godinu. Da, definitivno je sporije u poslednjih šest-sedam godina nego na početku moje karijere. Baš sam razgovarao s Goranom o tome i on kaže da je velika razlika u odnosu na period kada je on igrao, da je tada bilo kao led, da su lopte bile brže i da je niže odskakala loptica, što je verovatno najveća razlika. I lopte su veće i čupavije nego što je to bio slučaj pre desetak godina, ali kažem, ne vidim neku razliku u odnosu na prošlu godinu”, izjavio je Novak srpskim novinarima u Londonu.

Ivanišević je tema koja je u drugi plan potisnula već dosadnu priču o ATP Savetu igrača. Podsetili su Novaka na tu 2001. i Ivaniševićevo osvajanje Vimbldona, a on se prisetio gde je tada bio i kako je sve posmatrao.

“Bio sam tada u Umagu i pripremao sam se za turnir sa celom porodicom. Cela Hrvatska je to gledala, bilo je jako uzbudljivo finale – Goranove duple greške na meč lopte, na kraju hrabri asovi. Uzimajući u obzir ono što je on proživeo do tog trenutka, to je definitivno jedan od mojih najdražih teniskih uspomena iz detinjstva. Ugledao sam se na njega kao na predstavnika našeg regiona i velikog šampiona. Oduvek sam sanjao da igram na Vimbldonu, da ga osvojim. Kada je on to učinio, jedan od naših, onda osećaš da i ti možeš. Dao je krila i meni i svima nama”, iskren je svetski broj jedan, koji je tačno deset godina kasnije osvojio prvenac na "Ol Inglands klubu".

Pričao je Đoković o tome kako je sve krenulo, ali nas je zanimalo da li se po pozivu Ivaniševiću čuo sa nekadašnjim učiteljem, Nikolom Pilićem.

“Nisam se čuo s Pilićem jer se sve relativno brzo dogodilo. Jesam razmišljao već neko vreme, razgovarao s Marjanom o tome da se opet priključi neki bivši šampion koji je bio u mojoj koži, da nam dođe neko osveženje. Sa generalnom idejom se Marjan složio, nismo razgovarali konkretno o imenima, ali Goran mi je bio u top dva-tri čoveka o kojima smo razmišljali. Pred dolazak u London smo opet pričali, Marjanu se dopala ideja jer Goran dolazi sa istog područja, lepo smo se slagali tokom svih ovih godina jer se viđamo na turnirima. Lepo je imati ga sa moje strane mreže, odmah smo se povezali na terenu, a mnogo smo razgovarali i telefonom, kao i Marjan i on. Usmena priprema je postojala, a Ivanišević je kao trener mojih rivala studirao moju igru i bilo je intersantno čuti šta misli o mojim udarcima i o tome gde imam prostora za napredak”, ispričao je Novak.

Naravno, nije uputno pričati o tim stvarima i detaljima, naročito ne kada ste na Grend slemu gde je svaka sitnica važna i može da vas odvede u jednom ili drugom smeru. Ali neki okviri su postavljeni. Pitanje je samo kako će sve funkcionisati ubuduće.

“Razgovarali smo o različitim segmentima igre. Njegov servis bio je jedan od najboljih na svetu, obojica osećamo da tu mogu još da napredujem. Pričali smo o tehničkim detaljima koje ne bih da otkrivam u javnosti, ali generalno o kretnji, stavu, poziciji na terenu... Pre nego što je sezona krenula, sa Marjanom sam se dogovorio za određene turnire, a na drugima je trebalo da bude moj brat Marko. Sada ćemo videti sa Goranom da li želimo da nastavimo dalje posle Vimbldona, da li nam je obojici prijalo, ako se to desi, napravićemo dalji dogovor na koje turnire će dolaziti, u dogovoru s Marjanom”, zaključio je šampion Vimbldona.


Izvor: B92
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti