O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Zoran Lutovac kazao je za list "Danas" da će se, ukoliko bude bilo potrebe, opozicija za slobodne i poštene izbore izboriti jačanjem protesta i bojkotom istih.

"Dakle, nema cenkanja oko onog što pripada građanima. Ako bude bilo potrebe, izborićemo se za slobodne i poštene izbore jačanjem protesta i bojkotom lažnih izbora", rekao je Lutovac za "Danas". 

On je dodao da je bojkot sve izvesniji na osnovu onoga što se do sada moglo čuti i videti, kao i da izbora, kako je rekao, ne može biti pod ovakvim uslovima. 

"Bojkot, i uopšte građanski otpor je legitimno sredstvo kad su vam uskraćena prava koja vam pripadaju", rekao je Lutovac i dodao da bojkot nije usmeren protiv izbora, nego, kako je naveo, za slobodne i poštene izbore. 

Govoreći o zatvorenom sastanku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu o izbornim uslovima, Lutovac je ocenio da je jedan deo opozicione javnosti reagovao "veoma oštro" zbog činjenice da taj sto nije bio najavljen u medijima, dok je drugi deo negodovao, kako je naveo, to što se uopšte opozicija pojavila tamo.

"Mogu da razumem takve reakcije s obzirom na činjenicu da na jednoj strani živimo u medijskom mraku, a da na drugoj strani građani negoduju zbog profila ljudi iz vlasti koji su bili na okruglom stolu, a koji godinama iritiraju opoziciono javno mnjenje svojim javnim nastupima, svojim činjenjima i nečinjenjima", kazao je Lutovac. 

On je dodao da su neki u tom okruglom stolu videli i uspeh opozicije i građana koji protestuju u tome jer su naterali vlast da, kako je ocenio, prizna činjenicu da ne postoje uslovi za fer i slobodne izbore. 

"Samo učestvovanje predstavnika vlasti na okruglom stolu čija je glavna tema slobodni i pošteni izbori jeste potvrda da takvi uslovi ne postoje", kazao je Lutovac. 

On je naveo da ne želi da bude "drveni advokat" organizatora tog stola, ali da su organizatori želeli da izbegavanjem medija, izbegnu praksu, kako je kazao, da se učesnici obraćaju medijima i biračima, a ne sagovornicima.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti