O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Savez za Srbiju definitivno bojkotuje izbore, uspeh neće mer...
17. Septembar 2019. godine
AUTOR: Tatjana Aleksić /// Photo: N1
Savez za Srbiju proglasio je zajednički bojkot predstojećih izbora. Uspeh bojkota, kako kažu, neće se meriti procentom izašlih na te izbore, već vremenom koje će proteći od tih izbora do silaska sa vlasti Aleksandra Vučića.

Poruka vlastima predsedavajućeg Savezu za Srbiju Boška Obradovića, bila je kratka: "Vreme je isteklo. Kraj!"

Prošli su svi rokovi koje je Savez dao za promene u REM-u i usvajanje preporuka stručnog tima protesta "1 od 5 miliona".

Vlast, kaže Obradović, nijednog trenutka nije pokazala spremnost da naredni izbori budu fer i pošteni.

"Od ovoga dana, dakle, može se smatrati da je kompletan Savez za Srbiju u bojokotu izbora, odnosno da je za nas apsolutno neprihvatljivo bilo kakvo učestvovanje na tim nastupajućim lažnim izborima", poručio je lider Dveri.

Pred Savezom je, kako kaže, velika borba da građanima objasne ideju bojkota. Za tu borbu žele da naprave zajednički plan sa onima koji su takođ za bojkot - inicijativom Ne davimo Beograd i pokretom Dosta je bilo, javnim ličnostima i nestranačkim organizacijama.

"Ono što je nesumnjivo jeste da moramo omasoviti proteste i na njima maksimalno učestovati, i moramo obići čitavu Srbiju. Na koji način? To će biti tema naših zajedničkih razgovora i dogovora", najavio je Obradović.

Dok se plan za bojkot kampanju tek pravi, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić već zna šta bi za SzS bio uspeh.

"Uspeh bojkota se neće meriti izlaznošću. Uspeh bojkota će se meriti vremenom koje će da protekne od tih i takvih izbora do pada Aleksandra Vučica", kaže on.

U Savezu navode i da svako ko je prava opozicija neće učestvovati na ovim izborima, uvereni su da će Pokret slobodnih građana biti deo bojkota.

Predsednik Pokreta Sergej Trifunović rekao je u "Utisku nedelje" da će taj pokret proglasiti bojkot ukoliko ne dođe do potpisivanja obavezujućeg sporazuma o izbornim uslovima sa vlašću do 19. septembra.

"Mi smo to jasno rekli. Mi smo čak, konačno smo i mi dali datum, taj 19. septembar", kazao je predsednik PSG u "Utisku nedelje".

Trifunovć se kasnije na Tviteru ispravio i rekao da je 19. septembar rok da se vlast obaveže da će ispuniti uslove za slobodne izbore, a nakon toga će odlučivati organi PSG, ali ne pre nego što dobiju odgovor na pismo koje su uputili EU.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti