O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
"Odlaganje izbora samo u slučaju vanrednog stanja"
23. Septembar 2019. godine
Izvor: Tanjug /// Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Beograd -- Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević kaže da se redovni izbori po zakonu mogu odložiti samo u slučaju vanrednog stanja.


"Jedno je pitanje potrebe, a drugo na koji način možete odložiti izbore. Ako gledate zakone, to se može desiti u slučaju vanrednog stanja, a videćemo da li postoji druga pravna mogućnost koju neko predlaže", rekao je Antonijević novinarima u Beogradu.


Na pitanje da li postoji mogućnost da se na Fakultetu političkih nauka održi još neki okrugli sto, Antonijević je odgovorio da "stolovi nisu izneti" i da će se, ukoliko bude bilo potrebe, učesnici ponovo okupiti u sličnom formatu.


"Ostaje da verifikujemo ono što je potpisano, da vidimo koji su zaključci. Verujem da ima potrebe da u nekim vremenskim razmacima proveravamo šta se od onoga što je potpisano sprovodi", dodao je Antonijević.
On je kazao da Fondacija još nije dobila pismo šefa spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera o razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima. Međutim, istakao je da oni razgovaraju sa EU i da očekuje da će u tome učestvovati i civilno društvo i stranke koje nisu parlamentarne.


"Videćemo na koji način će se dijalozi odvijati. Danas očekujemo i usvajanje dokumenta u radnoj grupi koja saradjuje sa OEBS-om na primeni preporuka ODIHR-a, a očekuje se i usvajanje jednog od deset zaključaka vlade koji će sve ono o čemu smo govorili na FPN operacionalizovati i dati jasne naloge ministarstvima i drugim državnim organima", rekao je Antonijević.

Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti