O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Jeremić: Odluka o bojkotu konačna
30. Septembar 2019. godine
AUTOR: FoNet /// Foto: preuzeto sa Wikipedie
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da njegova partija neće odustati od bojkota izbora i najavio da će na stranačkoj skupštini 3. novembra predstaviti program obnove Srbije "za dan posle" promene naprednjačke vlasti, koji će biti zasnovan na preduzetništvu, poljoprivredi, srpskoj dijaspori i kulturi, saopštila je danas Narodna stranka.

"Preduslov za uspešan ekonomski program jesu obračun sa korupcijom i uspostavljanje vladavine prava. To je 90 odsto svakog održivog plana, a preostalih 10 odsto čine poreska politika, ciljani podsticaji i slično", rekao je Jeremić u Subotici, na osnivanju Gradskog odbora Narodne stranke, navodeći da će "sasecanjem korupcije" biti uspostavljena "istinska konkurencija u privredi, oslobođena od partijskih stega SNS".

Time će se, ocenio je Jeremić, obezbediti i značajna sredstva za unapređenje socijalnog položaja najsiromašnijih građana. Jeremić je nagglasilo da se Narodna stranka zalaže za jačanje domaćeg privatnog preduzetništva, "koje je naprednjački režim potpuno zapostavio zarad davanja ogromnih subvencija stranim investitorima koji ne donose znanje i nove tehnologije, a srpskim radnicima isplaćuju minimalne zarade".

On je ocenio da bi mnogi ljudi iz Srbije koji žive u rasejanju žele da ulažu u maticu, ali se dijaspori moraju obezbediti bolji uslovi za ulaganja i pravne garancije da neće biti prevareni kao mnogo puta u poslednje tri decenije. Po oceni predsednika Narodne stranke, "model vladavine Alaksandra Vučića i SNS Srbiju vodi direktno u propast", uz ocenu da buduća vlas ne sme da kopira, a da će "Vučić i njegova ekipa sasvim sigurno završiti pred licem pravde", navedeno je u saopštenju.

„Uslov za promenu sistema je pobeda na izborima, a najbrži put ka tom cilju jeste bojkot režimske farse koja će se odigrati na proleće. Budemo li jedinstveni i istrajni, Vučić će uskoro nakon toga biti prinuđen da raspiše fer i poštene izbore, na kojima će SNS biti počišćen", rekao je Jeremić. On je ocenio da će "uslediti veliki pritisci dela međunarodne zajednice na opoziciju da učestvuje na izborima, jer je strancima potrebno da srpskoj vlasti ne bude osporen legitimitet u trenutku potpisivanja sporazuma kojim bi Srbija omogućila članstvo Prištine u UN, čime bi praktično priznala nezavisnost samoproglašenog Kosova", navedeno je u saopštenju.

Jeremić je naglasio da "Narodna stranka sigurno neće promeniti odluku o bojkotu izbora" i da je ona konačna. "Nadam se da ni naše kolege iz opozicije neće podleći pritiscima. Moramo ostati čvrsti i jedinstveni u kampanji za bojkot izbora, i onda ćemo vrlo brzo imati nove izbore pod promenjenim okolnostima", poručio je Jeremić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti