O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: Srbi, svojim glasom sprečite albansku manipulaciju!
01. Oktobar 2019. godine
IZVOR Tanjug / Mondo.rs /// Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas Srbe na Kosovu i Metohiji, interno raseljene i prognane da iskoriste svoje pravo i glasaju za Srpsku listu, kako bi osujetili pokušaje manipulacije srpskom izbornom voljom.


"Moja je poruka, Srbi, izađite na izbore u što moguće većem broju jer glasamo za opstanak na KiM, na našim ognjištima, glasamo za srpske plate u školama i bolnicama, jer će sve ukinutu ako ne budemo imali pravo glasa i ne budemo čuli glas Srba. Srbija zove, a ja molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost", rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je u izjavi za RTS rekao da Srpska lista doživljava pravi politički teror i progon, organizovan od "organa takozvane paradržave", podržan od strane dela međunarodne zajednice.

"Pogledajte ko i zašto sve radi protiv te liste", apelovao je predsednik i istakao da se ta kampanja sastoji u tome što jedino predstavnici Srpske liste ne mogu da dobiju pdoršku bilo koga iz centralne Srbije, bilo koga, sa bilo koje strane.

"Albancima mogu da defiluju i šalju podršku poslanici različitih zemalja, Bundestaga, a zabranjeno je samo Srbima da podrže svoju Srpsku listu. Takođe je zabranjen spot u kojem je krivica Srpske liste u tome što su izgovorili 'Srbija zove'", ukazao je Vučić.

On je podsetio da je spot zabranjen po žalbi Birna, kao i 2017.

"Kada kažete 'Srbija zove', to je podsticaj na mržnju, a nije pozivanje na mržnju kada partija Trajkovićeve I Rašića na albanskom jeziku kaže da je 'monstrum Srpska lista'", kazao je Vučić.

Oni, kaže, snimaju spotove ispred srpske crkve za koju ne daju da bude srpska, a i izdvojili su, kako kaže, tri miliona evra posebnog novca za kupovinu srpskih glasova, jer žele sebi da naprave podobne Srbe.

Predsednik je istakao da postoje dve moguće opcije velike manipulacije na izborima na KiM - krađa putem pošte i pisama ili putem nevažećih listića, kako bi dobili lažne glasove za Srbe.

"Jedna je krađa putem pošte i pisama, jer do sada OEBS-u nisu dozvoliil da kontroliše. Tražićemo kontrolu OEBS-a, da OEBS čuva poštu i pisma, jer znamo da za te ljude nikad niko ne bi glasao", rekao je Vučić i dodao da se nada da će i OEBS insistirati na tome.

NA KOSOVO STIGLO 2.000 GLASOVA IZ DIJASPORE
Prvih 2.000 glasova iz dijaspore koji su stigli na Kosovo, prema tvrdnjama Centralne Izborne Komisije samoproglašenog Kosova, nalazi se na "posebnom i sigurnom mestu".

Mesto gde se nalaze listići nije poznato, ali ga kosovska policija obezbeđuje 24 sata, piše "Koha".

Portparol CIK-a Valjmir Elezi, odgovarajući na pitanja o procesu glasanja u dijaspori, rekao je da se trenutno glasa putem pošte, i da je to počelo 19. septembra.

Objasnio je da glasačke listiće iz dijaspore CIK mora primiti do 5. oktobra, a da se brojanje glasova putem pošte vrši u Centru za brojanje i rezultate, dan nakon održanih izbora.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti