O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Gde oni napišu "ubi Srbina", on prepravi u "poljubi Srbina"
17. Oktobar 2019. godine
AUTOR: N1 Hrvatska /// Photo: Twitter (Jure Zubčić)
Zadranin i gradski većnik Jure Zubčić ponovo je grafit "Ubi Srbina", koji je osvanuo u njegovom gradu, prepravio u "Poljubi Srbina"

Ovaj Zadranin je široj javnosti postao poznat kada je prošle godine takođe prepravio jedan takav grafit. Zbog toga je dva puta završio u policiji i sa krivičnom prijavom zbog uništavanja tuđe imovine. Kako je rekao za N1, od prijave nije bilo ništa, to jest nije dobio nikakvu povratnu informaciju ni od policije ni nadležnog državnog tužilaštva.

Zbog prvog prepravljanja primio je i pretnje, a ratni veteran koji mu je pretio s lažnog profila osuđen je na tri godine uslovno.

"Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite", obavestio je zadarski gradski većnik iz redova SDP-a učetvrtak ujutru Tviter zajednicu.

Prema njegovoj oceni, onima koji pišu grafite mržnje nisu problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani, već su sami sebi problem.

"Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Šta sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje? Shvataš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom? Šta će ti doneti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo? Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu", zaključio je Zubčić svoj poziv.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti