O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
MIŠKOVIĆ NA SLOBODI: Iskeširao 12 miliona evra!
22. Jul 2013. godine
Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vencu.
Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković (68) uplatio je jemstvo od 12 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti.

Očekuje se da će u toku dana ili najkasnije sutra biti pušten iz pritvora u beogradskom Okružnom zatvoru.

Osim jemstva, Mišković je morao da preda pasoš. Svakog prvog u mesecu je dužan da se javi u policijskoj stanici na Savskom vencu.

Posebno odeljenje Višeg suda  odlučilo je u prošli petak da Miroslav Mišković može da bude pušten iz pritvora ako položi jemstvo od 12.000.000 evra, odlučilo je posebno odeljenje Višeg suda i da navedeni novčani iznos mora biti položen u dinarskoj protivvrednosti i to u gotovini.

"Nakon pružanja dokaza sudu da je položen navedeni iznos jemstva u depozit suda, okrivljeni Miroslav Mišković će se pustiti na slobodu", saopštio je sud.

Apelacioni sud u Beogradu 8.marta ove godine odbio je bio prvi zahtev Miroslava Miškovića da uz jemstvo bude pušten iz pritvora i pordužilo njemu, njegovom sinu i Milu Đuraškoviću pritvor za još tri meseca.
Miškovićev sin Marko pušten je 3 aprila ove godine iz pritvora Okružnog zatvora. Miškoviću junioru tada je određena mera kućnog pritvora i stavljena mu je nanogica.

Da podsetimo Miroslav i Marko Miškovići i Milo Đurašković uhapšeni su 12. decembra prošle godine sa još sedam osumnjičenih da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Osim njih, ostali osumnjičeni se brane sa slobode.

Sudija za prethodni postupak je u januaru ukinuo pritvor bivšem direktoru PZP "Niš" Zoranu Mihailoviću, direktoru "Šer korporacije" Ristu Ristiću i procenitelju "Konzita" Raši Zdravku. Dve sedmice kasnije na slobodu je pušten i Dejan Jevtić iz PZP Niš.

Pritvor nije ni određivan bivšem direktoru PZP "Niš" Milutinu Gaševiću, bivšem akcionaru PZP "Niš" Zoranu Kaitoviću i direktoru "Delta brokera" Predragu Filipoviću. Njima su na početku istrage oduzeti pasoši i zabranjeno im je da napuštaju mesto boravišta. Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovodi istragu protiv svih njih zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra. Mišković i Đurašković se nalaze u Okružnom zatvoru u Beogradu. Oni se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu. Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Izvor: Kurir/Blic
Foto: Kurir
Zvanično je kraj
22. Mart 2023. godine
Arhiva vesti