O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Doktorski za kraj, Novak peti put šampion Mastersa u Parizu!
04. Novembar 2019. godine
LN/ZK IZVOR: B92 /// Foto: AP Photo/Mićel Euler
Najbolji teniser sveta Novak Đoković po peti put je osvojio Masters u Parizu.

On je u velikom finalu u hali "Bersi" bio bolji od šampiona turnira u Stokholmu, Kanađanina Denisa Šapovalova, 6:3, 6:4.

Bio je to 34. trofej Serije 1.000 za Đokovića i peta titula u ovoj godini, takođe i njegova 77. ATP titula u karijeri.

Bio je to njihov četvrti meč i četvrti trijumf Đokovića, koji je od Šapovalova bio bolji i u Melburnu, Rimu i Šangaju, sve ove sezone.

Novak je na putu do trijumfa pobedio Korentana Mutea, Kajla Edmunda, Stefanosa Cicipasa, Grigora Dimitrova i konačno Šapovalova.

Đoković će bez obzira na trijumf izgubiti "krunu" i pasti na drugo mesto ATP liste od ponedejlka, ali će osvajanjem poboljšati šanse da se na Završnom mastersu u Londonu vrati na prvo mesto.

Kako god bilo, Đoković je odigrao izuzetno sigurno ove nedelje. Početkom nedelje imao je dosta problema zbog prehlade i virusa, ali kako je nedelja odmicala, tako se osećao sve bolje i igrao sve sigurnije.

U prvom setu protiv Šapovalova, sve je krenulo kako je samo mogao da poželi - odmah je u drugom gemu stigao do brejka, potom poveo sa 3:0 i već tada je bilo jasno da je na dobrom putu da osvoji pehar.

Do kraja seta, Novak je rutinski dobijao gemove na svoj servis, servirao je sigurno i nije dozvolio mladom teniseru ni da pomisli da može da ga ugrozi.

U drugom setu, Šapovalov je počeo čvršće, iako je u prvom gemu uspeo da spasi jednu brejk loptu. Držao se Kanađanin dobro u prvih šest gemova, tačnije do sredine seta, a onda je Đoković ponovo dodao gas.

U sedmom gemu je uspeo da uzvrati nekoliko drugih servisa Šapovalova, stekne prednost i načini brejk za 4:3, posle čega mu je bilo znatno lakše u finišu.

Uspeo je Šapovalov u narednom gemu da dođe do jedine brejk lopte u meču, ali ne i da je iskoristi. Novak je odlično odservirao, potom dobio gem za 5:3, posle čega je Šapovalov na kratko uspeo da ostane u meču i smanji na 5:4.

Đoković je ponovo rutinski otservirao, dobio gem bez izgubljenog poena i tako još jednom na najlepši način zaokružio priču u Bersiju.

Posle ovog turnira razlika između njega i Nadala biće 640 poena u korist Španca, tako da će se bitka oko toga ko će biti prvi na kraju godine preneti na London i O2 arenu.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti