O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
SzS o "malom Šengenu": DS podržava inicijativu, za Dveri - "...
13. Novembar 2019. godine
AUTOR:Beta, AUTOR: Danas //// Photo: Izvor: N1
U opozicionom bloku Savez za Srbiju još nema jasnog stava o "malom Šengenu", dok Demokratska stranka podržava takvu inicijativu, u drugim članicama, kao što su Dveri i Narodna stranka, protive se toj inicijativi, prenosi list "Danas".

O inicijativi o slobodnom kretanju robe, usluga, ljudi i kapitala, poznatijoj kao "mali Šengen", iza koje stoje Srbija, Severna Makedonija i Albanija redakcija "Danasa" još nije dobila odgovor od Stranke slobode i pravde. 

Predsednik DS-a Zoran Lutovac kazao je za list "Danas" da je međusobno povezivanje, slobodan protok ljudi, robe i kapitala u interesu svih u regionu. 

"Problem je u tome što se ne veruje ljudima koji bi to trebalo da sprovode u život, jer oni vodi politiku sukoba i podela", kazao je Lutovac. 

Predsednik Dveri Boško Obradović kratko je za list "Danas" odgovorio: "mali Šengen - Velika Albanija".  

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će "mali Šengen" najviše koristi doneti Albaniji i Severnoj Makedoniji. 

"Jer smo mi pre svega za njih veće tržište, a posebno ako se uzme u obzir da oni već godinama investiraju u proizvodnju koja može biti konkurentna proizvođačima iz Srbije kao što je poljoprivreda i prerađivačka industrija", kazao je Aleksić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti