O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Centar Podgorice blokiran: Kordoni policije, DF pozvao na ok...
26. Decembar 2019. godine
AUTOR: Beta/ AUTOR:Vojislav Stevanović /// FOTO: Izvor: N1
Skupština Crne Gore razmatra danas Predlog zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica. Policija je saopštila da neće dozvoliti okupljanje ispred zgrade parlamenta, na koji je pozvao Demokratski front, jer kažu - skup nije prijavljen.

Centar Podgorice blokiran je zbog najavljene sednice parlamenta i protesta koji je najavio Demokratski front.

Na ulicama je dosta policajaca i vatrogasaca.

Zbog toga je DF pozvao one koji žele da im daju podršku da se okupe kod Sabornog hrama.

"Svako eventualno okupljanje mimo odredbi Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama biće sankcionisano, te će organizator snositi zakonom predvidjene posledice", saopšteno je iz policije povodom najave okupljanja ispred zgrade parlamenta.

Policija je pozvala sve gradjane da se uzdrže od izlaska na medijski najavljena okupljanja kao i da poštuju pozitivne zakonske propise i odgovorno doprinesu očuvanju javnog reda i mira.

"Policija neće dozvoliti okupljanja u blizini štićenih objekata a postupaće shodno svojim zakonskim ovlašćenjima u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, nesmetanog funkcionisanja državnih institucija i očuvanja lične, imovinske sigurnosti i bezbednosti svih gradjana Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Demokratski front pozvao je ranije gradjane da se okupe u 11 sati ispred zgrade Parlamenta jer su za to, kako su saopštili, dobili blagoslov patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja.

skupština crna gora, skupština crne gore, podgoricaIzvor: N1
Poslanici Demokratskog fronta prisustvovaće sednici parlamenta na kojoj će početi rasprava o Predlogu zakona o slobodi veroispovesti nakon što su sinoć lideri tog političkog saveza Milan Knežević i Andrija Mandić u Beogradu dobili blagoslov od patrijaha Srpske pravoslavne crkve Irineja.

Njih je prethodno mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije pozvao da bojkotuju skupštinu, što su oni prihvatili.

Oni su, kako su preneli mediji, za Beograd otputovali službenim avionom Srbije, a ne nekom od redovnih linija.

Nije poznato da li je reč o avionu Vlade ili predsedništva Srbije. Iako je predlog zakona izazvao velike tenzije u Crnoj Gori, najviši državni zvaničnici su saopštili da ga neće povući iz skupštinske procedure.


Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti