O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Lokalni organizatori protesta "1 od 5 miliona" ograđuju se o...
29. Januar 2020. godine
AUTOR: Beta // AUTOR: FoNet // AUTOR: KoSSev // Foto: N1
Dvojica organizatora prošlogodišnjih protesta "Jedan od pet miliona" na Kosovu ogradila su se od odluke organizatora tih protesta u Beogradu da izađu na predstojeće izbore u Srbiji, preneo je portal KoSSev. Od odluke su se ogradili i organizatori protesta u Kruševcu, Kragujevcu, Kikindi, Novom Sadu, prenose mediji.

Jedan od organizatora protesta na Kosovu Dejan Nedeljković napisao je na Tviteru da se ograđuje od "odluke organizacije sa istim imenom u Beogradu koja je odlučila da izađe na predstojeće izbore u Srbiji" i dodao da "Jedan od pet miliona" s Kosova - bojkotuje izbore, piše Kossev.

Drugi od tamošnjih organizatora Marko Jakšić napisao je da je saglasan s Nedeljkovićem i da su "ljudi koji su bili 'Jedan od pet miliona' iz Kosovske Mitrovice svakako za bojkot i protiv sulude odluke omladinaca iz prestonice" - Beograda.

Proglas u Kragujevcu
Organizacioni odbor građanskog protesta “1 od 5 miliona” u Kragujevcu saopštio je da neće izlaziti na "lažne izbore" i pozvao sugrađane da se u subotu ponovo okupe na protestu.

Na zvaničnoj Fejsbuk stranici odbora za organizaciju protesta objavljen je proglas upućen "slobodnim građanima Kragujevca", u kome se navodi da je "fašistički režim" uzdrman jednogodišnjim protestima i da na sve načne pokušava da opstane na vlasti.

U svojoj borbi da opstanu na vlasti, do poslednjeg od nas, više ne biraju sredstva, ističe se u proglasu, uz poruku - "na lažne izbore ne izlazimo".

Sramnu propagandu režima demantovaćemo i ubuduće svake subote, na protestima, jer je naš stav jasan - bojkot, ističe se u proglasu.

U organizacionom odboru protesta rečeno je da članovi odbora smatraju da bi prekidom protesta izneverili hiljade sugrađana "koji su uložili ogromnu energiju i vreme u borbi protiv režima".

"1 od 5 miliona" u Kruševcu: Ne pripadamo nikome
Od učešća na izborima ogradili su se i aktivisti i organizatori protesta "1 od 5 miliona" u Kruševcu. Oni su poručili da građani koji su na ulicama tražili bolje ne pripadaju nikome, pa ni udruženju iz Beograda, za koje su rekli da je poželelo da govori u ime svih koji su pod ovim sloganom prkosili režimu i sistemu. 

"Niko neće odlučivati na ovakav bezobrazan i bezobziran način u ime svih nas koji smo sebe davali na protestima. To nikakav papir iz APR-a neće promeniti, niti dati legitimitet onima koji su poželeli da budu veći od naše zajedničke borbe, borbe svih nas, svih građana Kruševca i Srbije koji su pod parolom '1od 5 miliona' protestovali više od godinu dana", poručili su aktivisti iz Kruševca.

Oni su pozdravili Kikindu, Novi Sad, Bor, Kragujevac i druge gradove koji su se ogradili od predstavnika udruženja "1 od 5 miliona" iz Beograda.

Udruženje "Jedan od pet miliona" je saopštilo da će izaći na predstojeće izbore kako bi sprečilo "trojance" da uzmu još jedan mandat.

To udruženje koje je više od godinu dana organizovalo proteste u Beogradu, saopštilo je i da više neće učestvovati na njima.

Ove nedelje obeležiće se godinu dana od kada je u Kosovskoj Mitrovici organizovan prvi protest "Jedan od pet miliona", pod pritiskom i uz tenzije, a povorka je prošla promenjenom i skraćenom trasom uz paljenje sveća na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti