O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Počeo sastanak u Vladi zbog migranata; Vučić već izdao nalog...
06. Mart 2020. godine
IZVOR: B92, PRVA /// Foto: TANJUG/ VLADA SRBIJE/ Slobodan Miljevic/ bk
Beograd -- Zbog sve neizvesnije situacije sa migrantima, u vladi Srbije danas sastanak povodom migrantskih kretanja i koordinacije rada državnih organa.

Sastanku će prisustvovati predsednica Vlade Ana Brnabić, sa ministrima unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojšom Stefanovićem i Aleksandrom Vulinom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već je dao nalog vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore našu granicu prema Severnoj Makedoniji, ukoliko dođe do najezde migranata koji već danima sa turske strane pokušavaju da udju u Grčku, preneli su sinoć beogradski mediji.

Kako prenose "Novosti" i "Blic", predsednik Srbije preventivno se odlučio na ovaj korak, vodeći računa, pre svega, o nacionalnoj bezbednosti, iako je, kako pišu "Novosti", protiv ksenofobne politike, jer je naš narod, poučen sopstvenim tragičnim iskustvom, uvek pokazivao solidarnost prema svima koji su izbegli iz ratnih područja.

Vučić svakodnevno dobija operativne podatke od naših bezbednosnih službi, otkako je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio granice i pustio izbeglice da pređu u EU.

Predsenik Srbije je, piše list, uveren da će Srbija, ukoliko bude potrebe, umeti da zaštiti svoju teritoriju i da neće postati "parking za migrante".

Inače, Grčka je do sada blokirala ulazak gotovo 35.000 migranata i priprema deportaciju stotina onih koji uspeli da uđu u zemlju otkad je Turska otvorila granicu.

S druge stane, Ankara je rasporedila oko 1.000 svojih specijalaca da spreči povratak migranata u unutrašnjost Turske.

Bundestag je velikom većinom glasova poslanika odbacio zahtev stranke Zelenih za prihvatanje 5.000 izbeglica iz osetljivih grupa sa grčkih ostrva.

Takođe, zbog situacije s migrantima, danas u Zagrebu vanredno zasedaju šefovi diplomatija Evropske Unije.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti