O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Kon: Razmišlja se kada treba ukinuti vanredno stanje, ali će...
23. April 2020. godine
AUTOR: FoNet /// Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je potrebno razmišljati o trenutku kada treba ukinuti vanredno stanje, dok će mere zbog epidemije ostati, kao i da treba odrediti momenat kada je skoro nemoguće da ponovo počne ubrzano prenošenje virusa.

"Sutra završavamo sedmu nedelju. Bitno je shvatiti, kao kada su uvedene ozbiljne mere posle prvog slučaja, da se sada ide obrnuto. Sada se razmišlja o tome kada je potrebno prekinuti vanredno stanje, dok će mere ostajati", rekao je Kon za televiziju Pink.

On je rekao da bi policijski čas mogao da bude na snazi i za Prvi maj i vikend posle toga, ali da konačna odluka o tome nije doneta.

Na pitanje da li će celodnevni policijski čas biti i ovog vikenda, Kon je rekao da još nema opravdanja da se tako nešto ukine i da će odluka biti doneta danas.

On je naveo da će početkom leta biti testiran imunitet na nivou države, da će u prvoj etapi biti ispitano oko 7.000 ljudi, a krajem leta u drugoj etapi oko 70.000 ljudi.

Upitan o izjavi direktora Svetske zdravstvene organizacije da najgore tek dolazi, Kon je rekao da on gleda globalno, jer koronavirus dolazi u Afriku i da je jasno da kompletan potencijal virusa nije u potpunosti ispoljen, "jer su sve zemlje severne hemisfere koristile mere distanciranja".
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti