O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Šarčević: Nastava se završava do kraja maja, matura i ispiti...
28. April 2020. godine
Autor: FoNet /// Foto: FoNet/ Zoran Mrđa
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da će se nastava u osnovnim, srednjim školama i fakultetima završiti do kraja maja, ali neće biti povratka u klupe.

"Imamo izglede da sve uradimo do kraja maja. Osmi razred i četvrti razred srednje škole ranije u maju, krajem maja, dok se predavanja na fakultetima završavaju sredinom maja", rekao je Šarčević za emisiju "Oko" na RTS.

Ocene će biti u zaključane do kraja maja, ali postoji mogućnost da se poprave u junu, rekao je Šarčević koji je, međutim, dodao da će matura, završni radovi u srednjim školama, kao i ispiti na fakultetima, biti održani u fizičkom prostoru, a ne onlajn.

Tada, u junu, škole će biti prazne, ukazao je Šarčević i istakao da će moći da se izvede da u učionici bude i pet učenika, ako bude potrebno zbog mera zaštite od koronavirusa.

Kada su u pitanju nadareni učenici, kojih je više od 8.000, Šarčević je rekao da se ni od čega ne odustaje i da će za njih testiranje biti održano oko sredine ili prve polovine juna – kako bi učenici koji ne uspeju mogli da polažu malu maturu sa ostalim đacima kasnije tog meseca.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti