O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Javni prevoz u Beogradu i Nišu ponovo radi, manje putnika ne...
08. Maj 2020. godine
AUTOR:Beta // AUTOR:FoNet // AUTOR:Vanja Đurić //// Foto: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC
Javni prevoz u Beogradu počeo je da radi jutros u četiri sata, u istom obimu i na isti način kao pre odluke o ukidanju javnog prevoza, a i vozovi iz sistema BG voz počeli su ponovo da saobraćaju. Javni prevoz mogu da koriste svi građani.

Za korišćenje javnog prevoza mogu se koristiti sve postojeće karte. Ukinuti su i redari koji su prema prvobitnom planu bili zaduženi da kontrolišu ko koristi prevoz.

Od danas su otvorena i sva prodajna mesta Bus plusa, ispred kojih su prethodnih dana bili veliki redovi.

Apeluje se na građane da koriste maske i rukavice i da drže distancu.

Kako javlja reporter N1 putnika u autobusima ima manje nego pre izbijanja epidemije i oni uglavnom poštuju preporuke lekara - ulaze na prva vrata i drže distancu, iako neki od njih ne nose maske. Vozači u autobusima nose maske, a mesta za putnike su obeležena na preporučenom rastojanju.

Posle zahteva predsednika Srbije i nove odluke republičkog Kriznog štaba kojom je obavezna instrukcija o organizovanju javnog prevoza pretvorena u preporuku, Sekretarijat za javni prevoz dao je instrukcije prevoznicima i uputio apel građanima.

Prevoz za sve i u Nišu
U Nišu od danas ponovo funkcioniše gradski prevoz, a kao i u Beogradu, mogu da ga koriste svi građani, a ne samo zaposleni.

Gradski štab za vanredne situacije je takvu odluku doneo na osnovu preporuke Kriznog štaba Vlade Srbije i procene trenutne epidemiološke situacije u Nišu.

Građanima je preporučeno da poštuju preporuke epidemiologa i da nose zaštitne maske i rukavice u vozilima javnog prevoza.

U odluci Gradskog štaba se navodi da je nošenje maski i rukavica stvar lične odgovornosti građana i da nije uslov za korišćenje javnog prevoza.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti