O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Više od 50 incidenata u Šidu; Bezbednije od dolaska vojske
18. Maj 2020. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: Ministarstvo odbrane
Vojska bezbeđuje tri prihvatna centra za migrante na teritoriji te opštine, a da je u prethodna 24 sata zabeležno više od 50 incidentnih situacija.

On je za TV Prva rekao da su u prethodna 24 sata pripadnici Vojske u saradnji sa pripadnicima MUP zatekli migrante van prihvatnih kampova i van mesta predviđenih za njihovu redovno kretanje, a da je u toku noći bilo nekoliko manjih incidenata i da je zabeleženo da su pojedini taksisti sa vozilima kikindskih i beogradskih tablica dovozili grupe migranata u Šid.

Naveo je da su brzim intevrencijama bezbednosnih snaga ti migranti vraćeni u prihvatne centre gde su zadržani.

Semenović je rekao da su migranti bili bez zaštitnih maski i da opravdano strahuje da bi zbog toga mogla da se pogorša epidemiološka slika na teritoriji cele opštine Šid.

Podsetio je da su građani Šida u prethodnih sedam dana imali određenih problema zbog migranata, ali da je u prethodna dva dana, kada su po naredbi vrhovnog komandata Aleksandra Vučića u Šid došli pripadnici Vojske Srbije, osetno poboljšana bezbednost.

Vučić je mere u Šidu naložio na osnovu bezbednosnih procena nadležnih službi i zahteva građana Šida, kako bi se obezbedio mir i bezbednost građana.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti