O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Potvrđeno: "Montenegro erlajns" ostaje bez dozvole za sletan...
27. Maj 2020. godine
IZVOR: TANJUG /// Foto: EPA-EFE/MAURITZ ANTIN
Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom "Nikola Tesla".

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je juče najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

Dorektorat civilnog vazduhoplovstva je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi list Blic, koji je prvi nezvanično i objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika izmedu dve države.

To, kako se navodi, neposredno utice na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz clana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio - prevozniku za obavljanje medunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoznika registrovanih u Srbiji.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti