O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić uručio povelju Đokoviću za doprinos promociji Srbije
29. Maj 2020. godine
AUTOR: N1 Beograd /// Foto / izvor: Ministarstvo spoljnih poslova
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na Dan diplomatije, uručio je teniseru Novaku Đokoviću, kako je saopšteno, nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Srbije i njenog naroda u svetu.

Dan diplomatije ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen je za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine. Uspostavljanje ove kancelarije uzima se za početak profesionalne diplomatije u našoj zemlji. Tog dana doneto je Ustrojenije Knjaževske kancelarije, na osnovu člana 5 "Turskog Ustava" iz 1838. godine.

Dačić je odao priznanje Novaku Đokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji dodelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.

"Danas ćemo, u skladu sa već ustaljenom praksom, dodeliti i povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa naše zemlje i njenih građana u svetu. Ove godine, imam veliku čast da povelje dodelim našem proslavljenom teniseru i živoj legendi Novaku Đokoviću, koji je dokaz da su sportisti možda i najbolji ambasadori naše zemlje u svetu, kao i Draganu Todoroviću, karijernom diplomati i jednom od najboljih ambasadora u našoj diplomatskoj službi. O njihovim zaslugama na polju diplomatije saznaćete više iz samih obrazloženja priznanja", rekao je Dačić.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti