O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
REM: Mediji odmah da obustave emitovanje Vučićevog predizbor...
02. Jun 2020. godine
AUTOR: N1 Beograd /// Foto: Izvor: N1
Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i zvanično je na svom sajtu objavilo odluku Saveta REM-a o zabrani predizbornog spota Srpske napredne stranke u kojem se lider SNS-a Aleksandar Vučić pojavljuje sa devojčicom. Savet REM-a zaključio je da u pomenutom slučaju došlo do povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, i naložio je svim pružaocima medijskih usluga da odmah obustave emitovanje tog spota.

 "Savet REM-a je na sednici održanoj 1. juna 2020. godine utvrdio da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke, u kojoj predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa devojčicom uzrasta od oko 4-5 godina, koja se igra vozićem, kockama i drugim igračkama, u trajanju od 55 sekundi, a koji je prikazan na programima više pružalaca medijskih usluga, u suprotnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga", navedeno je u odluci objavljenoj na sajtu REM-a.

Istom odlukom se pružaocima medijskih usluga nalaže da, kako se navodi, odmah obustave emitovanje navedene političke oglasne poruke (spota), uz upozorenje da će svako dalje emitovanje predstavljati osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima.

Dodaje se i da je Savet REM-a na istoj sednici doneo odluku da se "Adria News S.à.r.l. Luxembourg – TV N1", koja je podnela zahtev za davanje mišljenja o usklađenosti programskog sadržaja političke oglasne poruke (spota) Srpske napredne stranke sa pravilima o zaštiti maloletnika, dostavi obaveštenje da navedena oglasna poruka (spot) nije u saglasnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti