O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Janković: Još uvek postoji potencijal razbuktavanja epidemij...
10. Jun 2020. godine
AUTOR: Beta /// Foto: N1
Imunolog Srđa Janković izjavio je da tok epidemije koronavirusa u Srbiji slabi, ali i upozorio da još uvek postoji potencijal razbuktavanja, prvenstveno kada je u pitanju osetljiva populacija.

Komentarišući rast broja inficiranih prethodnih dana, Janković je za Radio televiziju Srbije rekao da je vidljivo da u "repu" epidemije raste udeo obolelih sa lakšom kliničkom slikom.

"Imamo slabljenje toka epidemije, ali moramo biti pažljivi jer virus i dalje ima potencijal da naudi ljudima koji su osetljivi", naveo je imunolog.

Podsetio je da su preporuke o nošenju maski i održavanju fizičke distance i dalje na snazi i dodao da će se o eventualnom vraćanju određenih restriktivnih mera odlučivati u skladu sa situacijom.

Upitan da li smo na kraju početka ili početku kraja epidemije, Janković je rekao da je trenutna situacija "nešto između".

"Ovo je kraj prve faze pandemije na našim prostorima. Potencijal za drugi talas postoji ako ne bismo sprovodili mere. U slučaju drugog talasa, nadamo se da ga razbijemo na više malih talasa koje ćemo potom razbijati jedan po jedan", dodao je Janković.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti