O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Vučić: EU ne zna šta da nam ponudi u zamenu za Kosovo u UN
18. Jun 2020. godine
AUTOR: Beta / AUTOR: Večernje novosti /// Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije u stanju da nasluti predlog SAD, ali jeste šta bi mogao biti predlog Evropske unije.

"Mislim da je njihova ideja sada da nam kažu da se mi ne protivimo članstvu Kosova u UN, ali ne znaju šta da nam ponude. Dakle, da ne moramo formalno da priznamo Kosovo, ali da se ne protivimo tome da dobiju stolicu u UN", rekao je Vučić, za današnje izdanje "Večernjih novosti".

"Očekujem", nastavio je Vučić, da Evropa kaže "da ćemo biti u članstvu (EU) za nekoliko godine i onda nismo u lakoj situaciji, ali to nije dovoljno".

"Srbiji mora da bude ponuđeno mnogo više", dodao je Vučić.

Na konstataciju da je kosovski predsednik Hašim Tači ponovio svoj zahtev da je cilj sporazuma obostrano priznanje, Vučić je podsetio da je"povodom obostranog prizavanja tvitovao i Donald Tramp".

"O tome je govorio i u pismu meni i Tačiju, što je mnogo važnije. Ja ne mislim da će Amerika da promeni svoj odnos, niti će to da učlni Nemačka i Francuska. Ali, da li ćemo mi da se saglasimo i kažemo Tačiju - bravo, sve ste dobili, sve što mogu da kažem - neće to biti tako", rekao je Vučić.

Kako je naveo, "biće teško i bićemo izloženi najtežim pritiscima".

"Bez obzira na to da li će se to dešavati u Briselu ili Beloj kući", naglasio je Vučić.

Delegacije Beograda i Prištine održaće 27. juna sastanak u Beloj kući u SAD na poziv Ričarda Grenela, specijalnog izaslanika američkog predsednika za rešavanje pitanja Kosova.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti