O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Stefanović: Ili dogovor, ili izbori
25. Jul 2013. godine
BEOGRAD - Predsednik parlamenta i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je jutros da je predstojeći vikend ključni za nastavak rada vlade i ponovio da se nada da će rekonstrukcija biti uspešna, ali da ova stranka ne isključuje mogućnost vanrednih izbora.
"Mi nismo raspoloženi za izbore jer bi to usporilo reforme i naše evropske integracije, ali kao stranka ne isključujemo tu mogućnost. Ako ne možemo da napravimo taj dogovor da Srbija ide brže, onda je bolje da se ide na izbore", naglasio je Stefanović.

On je, međutim, uveren da će dogovor biti postignut jer, kako kaže, u vladi sede odgovorni ljudi koji shvataju kakav je momenat.

" Ako ne promenimo ekonomsku situaciju i Srbija ne krene brže neće biti dobro ni za kog u našoj zemlji", naveo je potpredsednik SNS.

On je podvukao da je važna odgovornost svih članica koalicije, da se vidi šta su svi ministri uradili, šta su mogli bolje, gde postoji njihova odgovornost i dodao da će SNS 26. jula na sednici Glavnog odbora izaći sa konkretnim imenima ko će biti zamenjen.

Na zamerke koalicionih partnera koje se pojavljuju u medijima da SNS menja ministre sporta i kulture, a da od njih traže da naprave rekonstrukciju u težim resorima, Stefanović je odgovorio da njihovi koalicioni partneri ne znaju kako će se izjasniti GO stranke i ko će biti zamenjen.

"Mi nedeljama imamo stranačke organe, pred nama su teške odluke. U ministarstvima sede visoki stranački funkcioneri i oni nisu klikeri da ih bacamo ili menjamo kako se kome svidi . Ne tražimo od koalicionih partnera da zamene svoje kadrove ljudima koje mi predlažemo, već onima koji će radi brže i bolje", naglasio je Stefanović.

Medijske spekulacije da će URS biti zamenjen strankom Dušana Petrovića ili SPO, Stefanović je rekao da nije doneta nikakva odluka u tom smislu.

"Očekujem da će ovaj vikend biti ključani u smislu kako će izgledati nastavak rada vlade", rekao je Stefanović i dodao da je predsednik SNS Aleksandar Vučić obećao da će odluka o promeni ministara biti doneta do 27. jula i da će tako i biti.

Nakon te odluke, kako kaže, potrebno je još pet-šest dana da to sve parlament verifikuje.

Izvor: RTV
Foto: sns.org.rs/RTV
Zvanično je kraj
22. Mart 2023. godine
Arhiva vesti