O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Brnabićeva: Ja sam jedan od kandidata za premijera, bliži sm...
05. Avgust 2020. godine
IZVOR: B92 /// Foto: Tanjug/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO
Dosadašnja premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je ona jedna od dva kandidata za novog premijera, a da je druga osoba takođe iz SNS.

"Postoje dva kanddata za predsednika vlade, ja sam jedan od kandidata, znam i ko je drugi, ali nije na meni da kažem ko je. U pitanju je osoba iz SNS", rekla je ona za televiziju Pink.

Brnabićeva je navela da je drugi kandidat za premijera osoba iz SNS iza koje bi stala u svakom trenutnku.


"Nisam pitala za sebe, nije mi to važno u ovom trenutku, ostaću uz Vučića, staću uz čoveka koji je po mom mišljenju izvukao našu zemlju iz ambisa", rekla je ona.

Na pitanje o koaliciji, Brnabićeva je navela da je predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić bliži sastavljanju koalicije sa strankom SPAS Aleksandra Šapića nego sa ostalima.

Kada je u pitanju Aleksandar Šapić, predsednik smatra, prema rečima premijerke, da mu još neke stvari nedostaju, da mora još da uči, radi, ali ga ceni zbog borbenosti.

"Ali znam da ga ceni zbog borbenosti. Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori i to je pokazao u trenucima kada se mnogi naši koalicioni partneri nisu tako borili, pre svega mislim na SPS", istakla je Brnabićeva.

Zbog te borbenosti u teškim trenucima, predsednik Vučić gleda ga kao ozbiljnog partnera, kazala je premijerka.

"Što se SPS tiče, postoje određeni ljudi u SPS koji pokušavaju da utiču na to na kojoj funkciji će biti preko stranog faktora i stranih ambasada. To je siguran način da ne budete u vladi", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je svako ko se od stranaca obratio Vučiću da ga predloži za neku funkciju bio odbijen.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti