O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
CRNA GORA U SUBOTU OTVARA GRANICU SA SRBIJOM: Evo šta vam je...
14. Avgust 2020. godine
IZVOR: TANJUG/TANJA VALIČ /// Preneto sa mondo.rs
U subotu se otvara granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom, rekao je danas crnogorski direktor Institua za javno zdravlje dr Boban Mugoša.

Za ulazak u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELESA, rekao je Mugoša i dodao da je odlučeno da se granice otvore na zahtev turističke privrede.

"Vidimo da se situacija sa Srbijom poboljšava što znači da se izjednačava kriva", pojasnio je Mugoša.

On je rekao da je Crna Gora ušla u fazu kojoj je i dalje visoka lokalna transmisija, ali je potpuno kontrolisana.

"U fazi smo poravnjavanja krive, očekujemo da se spušta niže. Situacija je odraz našeg ponašanja. Svi mi zajedno u ovom času ne ponašamo se dovoljno odgovorno. Svi mi zajedno se ne ponašamo dovoljno ogovorno jer imamo 50-60 slučajeva dnevno iako puno testiramo, oko 450 u proseku. To je na nivou 50.000 testiranja u Nemačkoj i vodeći smo u regionu sa Slovencima", rekao je Mugoša.

S obzirom da se bliže izbori 30.avgusta, Mugoša kaže da ne očekuje bilo kakav rizik od povećanja broja obolelih.

"Mi ako poštujemo mere nošenje, maski , distancu, onda izbori nemaju velikog uticaja, niti će biti razlog za veće oboljevanje ljudi“, istakao je Mugoša.

Istakao je da će do kraja sljedeće nedelje imati konkretne preporuke za otvaranje škola, a da će vrtići sigurno da počnu sa radom od septembra.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti