O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Dačić: Ne "udvaram" se Vučiću - prijatelj, a ne samo politič...
21. Avgust 2020. godine
AUTOR: Beta /// Foto: N1
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije pričao o imenima za novu vladu i da se njihov odnos ne zasniva na brojkama već na istim strateškim ciljevima.

"Ovo nije emicionalno pitanje već političko - imamo li strateških interesa da dalje zajedno radimo, da li je to u interesu Srbije i ja mislim da sve što smo uradili jeste u interesu Srbije. A naravno može se doneti i drugačija odluka", rekao je Dačić za TV Hepi.

Komentarišući što je više puta pomenuo Vučića u emisiji, on je rekao da to ne čini da bi mu se "udvarao", dodajući da ga smatra "prijateljem a ne samo političkim partnerom".

On je naveo i da odnos SPS i Vučića nikad nije zasnovan na brojkama (mestima u vladi) jer je to samo "tehničko" pitanje, već su važni ciljevi".

"Kad je neko na mestu Vučića, on mora da razmišlja o putu kojim ide Srbija, šta je čeka politički, ekonomski, kakvu ujdurmu opozicija sprema za predsedničke izbore", rekao je Dačić.

On je rekao i da u svakoj partiji, pa je tako i u SPS, Srpskoj naprednoj stranci, Jedinstvenoj Srbiji, međutim, "imate ljude koji ne mogu da gledaju dalje od mesec dana unapred".
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti