O namaUslugeProjekti
Rubrike
Kontakt

Press
TV
www
Pod lupom
Naš stav
Pitamo vas
Ebart Lab
Drugi o nama
Galerija
Tadić pozvao sve opozicione lidere na sastanak o novoj strat...
16. Septembar 2020. godine
AUTOR: N1 Beograd / AUTOR: Beta /// Izvor: N1
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić uputio je poziv svim liderima opozicije na sastanak o novoj strategiji opozicionog delovanja, saopšteno je iz SDS.

Sastanak je zakazan za sredu, 16. septembar, u 12 časova u prostorijama Tadićeve stranke.

"Ovo je prvi put da sam uputio ovakvu inicijativu u ovih osam godina, jer sam do sada želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima koji su izlazili sa svojim predlozima", rekao je Tadić i dodao da se nada da će se odazvati ovom pozivu, kao što je on ukazao poverenje svim njihovima dosadašnjim predlozima.

Nekadašnji predsednik Srbije kaže da je učestvovao i u nekim projektima, po predlogu drugih lidera opozicije, iako nije bio uveren u njihov uspeh jer, kako kaže, jedinstvo opozicije mu je bilo iznad svega.

"Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio", poručio je.

On je dodao i da je već nakon ovih izbora izjavio da jedna kolona nije realistično rešenje i da se pokazalo da taj projekat donosi više koristi Vučiću, nego opoziciji.

"Zato predlažem strategiju za koju sam uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom, jer je to strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas", zaključio je Tadić.

Ko se sve odazvao?
Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović rekao je za agenciju Beta da će se odazvati Tadićevom pozivu, jer je, kako je naveo, "uvek otvoren za razgovore i očekuje zdrave i konstruktivne predloge. To je sve što u ovom trenutku mogu da kažem".

Međutim, predsednik Pokreta "Dveri" Boško Obradović kaže da neće prisustvovati sastanku, jer Tadić ne može biti "moderator" opozicionih razgovora.

"Da je bivši režim na čelu sa Borisom Tadićem bio dobar, ne bi 'naprednjaci' (SNS) došli na vlast. To što je sadašnja vlast još gora, ne znači da treba da se vratimo na bivši režim", ocenio je lider Dveri i dodao da se opozicija mora dogovarati i da je potreban svaki vid saradnje u rušenju aktuelne vlasti.

"Srpski pokret Dveri će se uvek odazvati razgovorima u okviru opozicije, ali unapred predlažemo da moderator bude neko ko do sada nije bio na vlasti. To može biti i nadstranačka ličnost oko koje se svi slažemo", rekao je on.

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, Borko Stefanović rekao je Beti da ne želi da komenatriše Tadićev poziv.

Ostale opozicione stranke nisu mogle da kažu da li će doći na zakazani sastanak.
Preminula Tina Tarner
25. Maj 2023. godine
Arhiva vesti